Wilson Staff Exo Dry Bärbag – Test & Recension

Skriven Av Rikard Hedman  | Uppdaterad: 23 maj 2024

Här testar vi Wilson Staff Exo Dry Bärbag. Genom ett genomförligt test och användning över många olika turer har vi här sammanställt allt du behöver veta.

Wilson Staff Exo Dry test och recension'

Sammanfattning Av Recension

Wilson Staff Exo Dry Bärbag är en högkvalitativ golfbag med enastående funktionalitet, komfort och vattentäthet. Trots ett högre pris och några mindre brister, erbjuder väskan bekvämlighet, skydd och förbättrar golfupplevelsen för både nybörjare och erfarna golfare.

FÖRDELAR

 • Högkvalitativ konstruktion med bra hållbarhet
 • Mycket fickutrymme
 • Bekväma bärremmar
 • Relativt lätt och smidig att hantera

NACKDELAR

 • Dyrare alternativ
 • Saknar en lättåtkomlig ficka

Som en passionerad golfare är det viktigt att ha rätt utrustning för att hjälpa dig prestera på topp. En viktig del av din utrustning är en bra golfbag, som inte bara behöver vara funktionell och praktisk utan också bekväm att bära. I denna detaljerade recension kommer vi att granska Wilson Staff Exo Dry Bärbag och se om den uppfyller dessa krav.

Design och konstruktion

Wilson Staff Exo Dry Bärbag är en toppmodern golfbag från varumärket Wilson som kombinerar enastående kvalitet, funktionalitet och komfort. Den har en sofistikerad och stilren design med en 5-vägs topp och två avdelare i full längd som hjälper till att organisera och skydda dina klubbor effektivt. Baggen är konstruerad med högkvalitativa material som är både hållbara och lätta. Den väger bara 2,8 kg, vilket gör den lätt att bära runt golfbanan utan att bli en belastning. De tre formgjutna handtagen är strategiskt placerade för att underlätta lyft och transport av baggen.

Fack och förvaring

Förvaringsmöjligheterna i Wilson Staff Exo Dry Bärbag är utmärkta, med totalt sex fickor som erbjuder gott om utrymme för allt du behöver under en golfrunda. Fickorna inkluderar:

 • En helklädningsficka för regnkläder eller extra kläder
 • En värdesaksficka för att säkert förvara mobiltelefon, plånbok och nycklar
 • En bollficka för enkel åtkomst till dina golfbollar
 • Två stora tillbehörsfickor för att förvara tees, handskar, snacks och andra nödvändigheter
 • En stor ficka för avståndsmätare eller dryck

Dessa fickor har den perfekta storleken för att rymma alla dina tillbehör, och du kommer sällan att behöva mer förvaringsutrymme. Det enda som saknas är en lättåtkomlig ficka/påse utan dragkedja, vilket kan vara användbart för snabb åtkomst till små föremål som tees eller en divotverktyg.

Komfort och bärremmar

En av de viktigaste aspekterna av en golfbag är hur bekväm den är att bära, och Wilson Staff Exo Dry Bärbag överträffar förväntningarna i detta avseende. Den har ergonomiskt utformade bärremmar med vadderad och ventilerad ryggpanel, vilket ger överlägsen komfort och stöd när du bär baggen.

Remmarna är också utrustade med tillverkarens 2-in-1 självbalanserande bandteknik, som hjälper till att fördela vikten jämnt över dina axlar och förbättrar passformen. Detta system är enkelt att justera och fungerar bra för både höger- och vänsterhänta golfare.

Stativ och stabilitet

När det gäller stabilitet, har Wilson Staff Exo Dry Bärbag en omdesignad stativutlösare som utvecklar benen längre ut för ökad stabilitet. Detta innebär att du inte behöver oroa dig för att din bag välter på ojämn terräng eller i kraftig vind. Dessutom är benen försedda med slitstarka fotstöd som ger extra grepp och hållbarhet.

Vattentäthet och skydd

För golfare som ofta spelar i dåligt väder är vattentäthet en viktig faktor att överväga. Wilson Staff Exo Dry Bärbag imponerar i detta avseende med sin sömförseglade konstruktion och svetsade dragkedjor, vilket garanterar att dina tillhörigheter förblir torra och skyddade även under de mest ogynnsamma väderförhållandena. Efter att ha testat väskan i kraftigt regn kan vi bekräfta att den erbjuder utmärkt skydd mot fukt och att materialet torkar snabbt efter 

Regnhuvan som medföljer är också en viktig funktion, eftersom den ger extra skydd för dina klubbor och utrustning. Den är lätt att fästa med sitt snäppningssystem, och du behöver inte kämpa för att få det på plats.

Tillbehör och färgval

Wilson Staff Exo Dry Bärbag är utrustad med en rad praktiska tillbehör, inklusive en paraplyhållare, handduksring och handskhållare. Dessa funktioner gör det enkelt att ha allt du behöver till hands när du spelar.

När det gäller färgalternativ kan det vara begränsat för vissa. Det klarröda alternativet är djärvt och kan vara en smaksak. För dem som föredrar något mer diskret finns det också en svart/charcoal/silverfärgning som är stilren och elegant.

Hållbarhet och underhåll

En annan viktig aspekt att tänka på när man väljer en golfbag är hållbarheten. Wilson Staff Exo Dry Bärbag har en högkvalitativ konstruktion som tål dagligt slitage på golfbanan. De tre kuddarna på sidan, som är avsedda att ge komfort, kan dock visa tecken på slitage efter en tids användning. Det är viktigt att hålla ögonen på detta och vidta åtgärder för att förlänga väskans livslängd, till exempel genom att rengöra och förvara den korrekt.

Pris och värde

Det största nackdelen med Wilson Staff Exo Dry Bärbag är priset, vilket gör den till ett dyrare alternativ jämfört med vissa konkurrenter på marknaden. Med tanke på den höga kvaliteten, funktionaliteten och komforten är det dock en investering som kan vara väl värd det för den seriösa golfaren som vill ha en pålitlig och hållbar bag.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är Wilson Staff Exo Dry Bärbag en utmärkt golfbag som erbjuder enastående kvalitet, funktionalitet och komfort. Med en lätt konstruktion, gott om förvaringsutrymme, bekväma bärremmar och imponerande vattentäthet är den ett utmärkt val för golfare som söker en pålitlig och hållbar bärbag.

Även om priset kan vara avskräckande för vissa, kan de många fördelarna med denna bag göra det värt att överväga som en investering i din golfutrustning. Dessutom är den sofistikerade designen och det breda utbudet av funktioner och tillbehör något som kommer att uppskattas av både nybörjare och erfarna golfare.

Några mindre brister som den saknade lättåtkomliga fickan och de snabbt slitage av sidokuddarna är inte dealbreakers, men det är viktigt att vara medveten om dem och väga dem mot väskans många fördelar.

I slutändan är Wilson Staff Exo Dry Bärbag en pålitlig och högkvalitativ golfbag som kommer att förbättra din upplevelse på golfbanan genom att erbjuda bekvämlighet, komfort och skydd för din utrustning. Om du är beredd att investera i en premiumbärbag och värderar kvalitet och funktionalitet, är detta definitivt ett alternativ som bör övervägas.