• Hem
 • »
 • Blogg
 • »
 • Guide
 • »
 • Allt Du Behöver Veta Om Att Ta Grönt Kort För Golf

Allt Du Behöver Veta Om Att Ta Grönt Kort För Golf

Skriven Av Rikard Hedman  | Uppdaterad: 24 jun 2024

Här kan du lära dig allt du behöver veta om att ta ditt gröna kort för att få spela golf i framtiden.

Om du är intresserad av att börja spela golf och har frågor om det gröna kortet, är du på rätt plats. I den här guiden kommer vi att gå igenom allt du behöver veta om det gröna kortet och hur man börjar spela golf på ett tydligt och detaljerat sätt.

Vad Är Grönt Kort Inom Golf?

Det gröna kortet är en livslång licens som visar att du har den nödvändiga kunskapen och färdigheten för att spela golf på en bana. Det behöver aldrig förnyas, så du kan fokusera på att förbättra ditt spel snarare än att oroa dig för att uppdatera din licens.

Kan Man Prova På Golf Innan Man Tar Grönt Kort?

För att prova golf innan du åtar dig att ta ett grönt kort kan du besöka en golfklubb och spela på deras nybörjarbana. Där kan du lära dig grunderna i sporten och avgöra om det är något du vill fortsätta med. Att betala för att spela på dessa banor ger dig möjlighet att testa sporten utan att behöva investera i medlemskap eller utrustning.

Hur Du Tar Grönt Kort Golf

 1. Bli medlem i en golfklubb När du har bestämt dig för att spela golf på allvar behöver du bli medlem i en golfklubb. Medlemskapet ger dig tillgång till klubbens faciliteter, tävlingar och aktiviteter. För att bli medlem behöver du både ett Golf-ID och ett Grönt kort. Ett annat alternativ vora att gå med i en så kallad brevlådeklubb vilket kan vara billigare och smartare för någon osm inte vet hur mycket golf de komemr spela kommande år.
 2. Ta ditt gröna kort Det gröna kortet fungerar som ett bevis på att du kan följa golfreglerna och spela på ett säkert sätt. Utbildningen för att få ditt gröna kort inkluderar att lära sig golfens teori, regler och etikett samt att träna praktiska färdigheter som svingar, slag och puttning. Du kan ta detta gröna kort på två sätt:

a. Online teorikurs och praktik på golfklubben: Du kan anmäla dig till en kostnadsfri teorikurs online där du lär dig regler och teori. När du har slutfört kursen kontaktar du din lokala golfklubb för att öva de praktiska momenten.

b. Grönt kort-kurs på golfklubben: Många golfklubbar erbjuder grönt kort-kurser där både teori och praktik ingår. Du får lära dig teorin på plats och får praktisk träning under ledning av klubbens tränare.

Spelprov

Spelprovet är det sista steget innan du får ditt gröna kort. Du spelar en runda på 9 hål tillsammans med en fadder, som redan har ett grönt kort. Faddern utvärderar din prestation och ser till att du följer regler och etikett. För att klara spelprovet behöver du minst 18 poäng. Om du inte klarar det första gången kan du göra om det tills du får ett godkänt resultat. När du har klarat spelprovet kontaktar du din golfklubbs kansli. De kommer att registrera ditt gröna kort och ge dig ett giltigt Golf ID. Golf-ID:t fungerar som ditt unika identifieringsnummer inom golfvärlden och används när du bokar speltider, deltar i tävlingar och för att spåra dina framsteg som golfspelare.

Avslutande Tips För Att Få Grönt Kort

 • Spela ofta: Ju mer du spelar, desto bättre blir du. Försök att spela minst en gång i veckan för att förbättra dina färdigheter och bygga upp muskelminne.
 • Ta ytterligare golflektioner: Även om du har tagit ditt gröna kort finns det fortfarande mycket att lära. Anlita en golfproffs för att få individuell feedback och tips på hur du kan förbättra ditt spel.
 • Se och lär: Titta på proffsen, antingen live eller på TV, för att se hur de använder olika tekniker och strategier. Du kan också läsa böcker och artiklar om golf för att lära dig mer om sporten och dess historia.
 • Skaffa rätt utrustning: Investera i bra golfklubbor som passar din längd, styrka och spelstil. Använd bekväma skor och kläder som gör det lättare för dig att röra dig och fokusera på spelet.
 • Öva på dina svagheter: Om du har svårt med vissa slag eller aspekter av spelet, spendera extra tid på att öva dem. Det är viktigt att ha en väl avrundad uppsättning färdigheter för att bli en bättre golfspelare.
 • Hitta en spelpartner eller grupp: Spela med vänner eller gå med i en golfgrupp för att göra det roligare och mer motiverande att spela. Det ger dig också möjlighet att lära av andra spelare och utbyta tips och råd.
 • Var tålmodig: Golf är en sport som kräver tid och tålamod för att bemästra. Förvänta dig inte att bli en expert över en natt – njut av processen att lära dig och förbättras gradvis över tid.

Följ dessa tips och du kommer snart att se förbättringar i ditt golfspel och njuta ännu mer av sporten. Lycka till på golfbanan!