Billigast Greenfeemedlemskap För Golf (2024)

Skriven Av Rikard Hedman  | Uppdaterad: 23 maj 2024

I denna guide listar vi de billigaste greenfeemedlemskapet för golf, perfekt för dig som vill spela golf billigt.

Om du gillar att spela golf i mindre mängder, kanske bara några gånger per år, kan ett så kallat greenfeemedlemskap vara ett smidigt och mycket ekonomiskt alternativ för dig.

Dessa greenfeemedlemskap kallas också ofta för brevlådeklubbar, och är i grund och botten ett mycket billigt golfmedlemskap som ger dig möjligheten att spela på många olika golfbanor runt om i Sverige mot en “greenfee”.

I denna guide kommer vi att lista de billigaste greenfeemedelmskapen i Sverige, så att du kan börja spela golf utan att spendera mer pengar än vad du hade gjort på en middag.

De 7 Billigaste Greenfeemedlemskapen Är:

cloudgolf

Plats: Brevlådeklubb (ingen bana)

Pris: 345 kr/år

Vad Du Får Med i Paketet:

 • Medlemskapet aktiverad efter 1 sekund efter ditt köp
 • 25% rabatt på ordinarie greenfees på GolfStars banor
 • Medlemskap i Cloud Golf Club
 • Golf-ID
 • SGF Försäkring
 • Onlinesupport

Cloud Golf Club är en brevlådeklubb som erbjuder ett prisvärt greenfeemedlemskap för endast 345 kr/år. Medlemskapet aktiveras omedelbart efter ditt köp, vilket innebär att du snabbt kan börja ta del av förmånerna. Som medlem får du 25% rabatt på ordinarie greenfees på GolfStars banor, vilket ger dig möjlighet att spela på olika banor till ett reducerat pris.

I medlemskapet ingår även Golf-ID och en SGF Försäkring, vilka kan vara viktiga för att delta i tävlingar och för din egen säkerhet på banan. Dessutom erbjuder Cloud Golf Club onlinesupport för att säkerställa en smidig användarupplevelse.

sundsta säteri

Plats: Norrtälje

Pris: 350 kr/år

Vad Du Får Med i Paketet:

 • Giltigt Golf-ID inom 24 timmar
 • 50 kr rabatt på Greenfee på båda banorna hos Sundsta
 • SGF Försäkring
 • Medlemstidningen Golfa

Sundsta Säteri, beläget i Norrtälje, erbjuder ett prisvärt greenfeemedlemskap för 350 kr/år. Medlemskapet aktiverar ditt Golf-ID inom 24 timmar, vilket gör att du snabbt kan börja spela golf.

Som medlem får du 50 kr rabatt på greenfee på båda banorna hos Sundsta, vilket ger dig möjlighet att njuta av golfupplevelsen till ett lägre pris. Dessutom omfattas du av SGF:s försäkring, vilket ger dig trygghet när du är ute på golfbanan.

Medlemskapet inkluderar också medlemstidningen "Golfa", som hjälper dig att hålla dig informerad om golfvärlden och de senaste nyheterna.

Byxelkroks GK

Plats: Byxelkrok

Pris: 374 kr/år

Vad Du Får Med i Paketet:

 • Aktivt Golf-ID inom 24 timmar
 • Spel mot reducerad greenfee
 • Svenska Golfförbundets försäkring
 • Byxelkroks GK, beläget i Byxelkrok, erbjuder ett prisvärt greenfeemedlemskap för 374 kr/år. Medlemskapet aktiverar ditt Golf-ID inom 24 timmar, vilket gör det enkelt för dig att komma igång med ditt golfspelande.

  Förmånerna inkluderar spel mot reducerad greenfee, vilket ger dig möjlighet att spela på banan till ett lägre pris än vanligt. Dessutom omfattas du av Svenska Golfförbundets försäkring, vilket ger dig trygghet när du är ute på golfbanan.

  Bryttsäker GK

  Plats: Falkenberg

  Pris: 375 kr/år

  Vad Du Får Med i Paketet:

  • Du får ett aktivt Golf ID inom några timmar
  • 10% på Golfpaket på Vinbergs Golfklubb
  • SGF tidningen Golfa
  • Exklusiva erbjudanden och rabatter via Golfhäftet Deals
  • Svenska Golfförbundets försäkring

  Vinbergs GK, beläget i Falkenberg, erbjuder ett attraktivt greenfeemedlemskap för 375 kr/år. Efter anmälan får du ditt Golf ID aktiverat inom några timmar, vilket låter dig snabbt komma igång med ditt golfspelande.

  Medlemskapet inkluderar 10% rabatt på golfpaket på Vinbergs Golfklubb, vilket ger dig möjlighet att njuta av golfupplevelsen till ett lägre pris. Som medlem får du även tillgång till exklusiva erbjudanden och rabatter via Golfhäftet Deals, vilket kan ge ytterligare besparingar på golfresor och produkter. Sist men inte minst omfattas du av Svenska Golfförbundets försäkring, vilket ger dig trygghet på golfbanan.

  Happy-Golfer-Logo-Blue

  Plats: Södertälje

  Pris: 389 kr/år

  Vad Du Får Med i Paketet:

 • Golf-ID aktiverat inom 2 h under kontorstid, alltid inom 24 h
 • Svenska Golfförbundets försäkring
 • Tidningen golfa varje kvartal
 • Kostnadsfri första runda på Happy Golfer Stockholm!
 • Aimo-krediter för 100 kr varje månad. Läs mer
 • Happy Golfer, beläget i Södertälje, erbjuder ett förmånligt greenfeemedlemskap för endast 389 kr/år. När du registrerar dig får du ditt Golf-ID aktiverat inom 2 timmar under kontorstid, eller alltid inom 24 timmar, vilket gör att du snabbt kan komma igång med ditt golfspelande.

  Som medlem får du också Svenska Golfförbundets försäkring samt tidningen "Golfa" varje kvartal, vilket hjälper dig att hålla dig uppdaterad om golfvärlden. Ett extra plus är att du får en kostnadsfri första runda på Happy Golfer Stockholm, vilket gör medlemskapet ännu mer attraktivt.

  Plats: Lidingö

  Pris: 495 kr/år

  Vad Du Får Med i Paketet:

 • Aktivt Golf-ID inom 24 timmar
 • Spel mot reducerad greenfee
 • Svenska Golfförbundets försäkring
 • Rabatterad greenfee på våra samarbetsbanor
 • Tillgång till alla medlemsförmåner
 • Medlemssupport alla dagar i veckan
 • Ekholms Golf, beläget på Lidingö, erbjuder ett attraktivt greenfeemedlemskap för 495 kr/år. Medlemskapet aktiverar ditt Golf-ID inom 24 timmar, vilket gör det enkelt för dig att komma igång med ditt golfspelande.

  Förmånerna inkluderar spel mot reducerad greenfee och rabatterad greenfee på Ekholms Golfs samarbetsbanor, vilket ger dig möjlighet att spela på olika banor till lägre priser. Dessutom omfattas du av Svenska Golfförbundets försäkring, vilket ger dig trygghet när du är ute på golfbanan.

  Som medlem får du tillgång till alla medlemsförmåner och medlemssupport alla dagar i veckan, vilket säkerställer en smidig användarupplevelse och hjälp när du behöver det.

  greenfeemedlemskap

  Hur Fungerar Ett Greenfeemedlemskap?

  Ett greenfeemedlemskap i Sverige innebär att en golfspelare får tillgång till ett antal golfbanor utan att vara fullvärdig medlem i någon särskild golfklubb. Konceptet är populärt bland golfspelare som vill spela på flera banor utan att betala fullt medlemskap i varje klubb. Greenfeemedlemskapet kan också vara ett bra alternativ för dem som spelar mer sällan och inte vill ha de förpliktelser och kostnader som kommer med ett fullvärdigt medlemskap.

  För att få ett greenfeemedlemskap behöver du vanligtvis betala en årsavgift till en golfklubb eller organisation som erbjuder detta. Avgiften kan variera beroende på vilket paket eller vilka förmåner som ingår. I vissa fall kan det även finnas begränsningar gällande hur många gånger du får spela på varje bana under en säsong.

  Med ett greenfeemedlemskap får du ofta en reducerad greenfee, vilket är den avgift du betalar för att spela en runda golf på en bana. Denna rabatt varierar mellan olika golfbanor och medlemskap. Det är viktigt att läsa igenom vilka villkor som gäller för ditt greenfeemedlemskap, då det kan finnas särskilda regler och begränsningar för hur du får använda det.

  Ett greenfeemedlemskap ger dig inte samma rättigheter som ett fullvärdigt medlemskap, såsom rösträtt vid klubbens årsmöte eller tillgång till klubbens träningsanläggningar. Det kan också vara bra att veta att ett greenfeemedlemskap inte alltid inkluderar en officiell handicapregistrering, vilket kan krävas för att spela på vissa banor eller i tävlingar.

  billigt greenfeemedlemskap

  Vad Brukar Ingå i Ett Greenfeemedlemskap?

  Ett greenfeemedlemskap kan variera beroende på den golfklubb eller organisation som erbjuder det. Här är några av de vanligaste förmånerna som brukar ingå i ett greenfeemedlemskap:

  1. Reducerad greenfee: Medlemmar får ofta rabatterade priser på greenfee när de spelar på samarbetande golfbanor. Rabatten kan variera beroende på vilken bana det gäller och vilket medlemskap du har.
  2. Tillgång till flera banor: Greenfeemedlemskapet ger dig oftast tillgång till att spela på flera olika golfbanor utan att behöva betala fullt medlemskap i varje klubb. Antalet banor och vilka banor som ingår varierar beroende på medlemskapet och samarbeten mellan klubbarna.
  3. Bokning av starttider: I de flesta fall kan du som greenfeemedlem boka starttider på de inkluderade golfbanorna, precis som fullvärdiga medlemmar. Det kan dock finnas vissa begränsningar eller särskilda regler för när du får boka starttider, så det är viktigt att kontrollera villkoren för ditt specifika medlemskap.
  4. Gästrabatter: Vissa greenfeemedlemskap inkluderar rabatter på greenfee för gäster som du tar med dig när du spelar. Det kan vara en bra förmån om du ofta spelar golf med vänner eller familj som inte har egna medlemskap.
  5. Event och tävlingar: Beroende på medlemskapet kan det även ingå möjligheter att delta i vissa event och tävlingar på de inkluderade golfbanorna.

  Vad Är Skillnaden Mellan Ett Greenfeemedlemskap & En Brevlådeklubb

  Termen "greenfeemedlemskap" används ofta i sammanhang med begrepp som brevlådeklubb och distansmedlemskap. I grund och botten innebär dessa medlemskap samma sak: du kan spela på valfri golfbana mot en greenfee.

  Klubbar som erbjuder dessa typer av medlemskap har ofta antingen mindre attraktiva golfbanor och behöver en extra inkomstkälla, eller så saknar de en egen bana helt och hållet. Brevlådeklubb är en benämning som kommer från det faktum att dessa klubbar förr i tiden endast hade en brevlåda som sin fysiska närvaro.

  Sammanfattningsvis Om Att Hitta Ett Billigt Greenfeemedlemskap För Golf

  Sammanfattningsvis kan ett greenfeemedlemskap eller medlemskap i en brevlådeklubb vara utmärkta alternativ för golfspelare som söker en mer flexibel och kostnadseffektiv lösning för att spela golf. Valet mellan dessa alternativ beror på dina personliga preferenser och behov som golfare. Innan du fattar ditt beslut är det viktigt att noggrant undersöka vilka förmåner och villkor som gäller för de olika medlemskapen.

  Oavsett vilken typ av medlemskap du väljer kommer du att kunna njuta av den fantastiska sporten golf och utforska de många vackra golfbanorna som Sverige har att erbjuda. Lycka till på golfbanan och ha så roligt!