Hur Du Tar Grönt Kort Online Billigt (2024)

Skriven Av Rikard Hedman  | Uppdaterad: 14 apr 2024

OM du är ny till golf kanske du vet att du behöver skaffa ett grönt kort innan du kan börja spela, men kan man göra detta online?

Välkommen till vår snabbguide om hur du skaffar ett billigt grönt kort online för att kunna spela golf! I denna guide kommer vi att gå igenom de enklaste och mest prisvärda sätten att få ditt gröna kort, så att du snabbt kan komma igång med att njuta av din favoritsport på golfbanan.

Vi kommer att ta dig genom steg-för-steg-processen, inklusive de bästa onlinekurserna, hur du anmäler dig och vilka alternativ som finns för att spara pengar. Så plocka upp dina klubbor och följ med oss för att få ditt gröna kort på nolltid!

Att Ta Grönt Kort Online

Ett smidigt och billigt sätt att ta grönt kort online är genom Happygolfer.se.

De förser dig med en helt digital kurs för att ta grönt kort som innehåller olika videolektioner och teorimaterial, samt övningar man kan göra på banan.

En annan bra fördel är att man även får deras greenfeemedlemskap. De har också en brevlådeklubb om du letar efter det.

De har även ett dyrare baket som innehåller privatlektioner på deras egna golfbana, om det är något som vore intressant för din situation.

happygolfer grönt kort online


Hur Börjar Man Spela Golf?

För att få spela på diverse golfbanor (exklusiva pay and play banor) behöver du ett grönt kort, vilket i grund och botten är ett spelarbevis som visar att man har tillräckligt med kunskap för att spela golf och följa reglerna ute på golfbanan.

Men för att få börja spela på riktigt, och få sitt gröna kort, behöver du först ta dig igenom teorin såväl som ett praktiskt spelprov, varpå du kommer att få ditt gröna kort. 

Teori

Teoridelen av grönt kort-kursen är en viktig komponent för att förstå spelets regler, etikett och säkerhet. Det ger dig den grundläggande kunskapen som krävs för att vara en ansvarsfull och informerad golfspelare. Här är en översikt över vad som täcks i teoridelen och vad du kan förvänta dig när det gäller svårighetsgrad och tidsåtgång.

 1. Golfregler: I teoridelen går man igenom grundläggande golfregler som definierar spelets struktur och hur det spelas. Du lär dig om olika typer av slag, räkning av poäng, vad som utgör en straff och hur man hanterar olika situationer på banan.
 2. Golfetikett: En viktig del av teorin är att förstå golfetiketten, som innefattar hur man beter sig på banan och respekterar både medspelare och banpersonal. Du lär dig om takt, rangordning, säkerhet och hur man tar hänsyn till andra spelare.
 3. Säkerhet: Säkerhet på golfbanan är avgörande, och teoridelen går igenom de grundläggande säkerhetsreglerna. Du lär dig hur du undviker potentiella faror och hur man agerar i nödsituationer.
 4. Grundläggande golftermer: För att kunna kommunicera effektivt på golfbanan behöver du förstå grundläggande golftermer och terminologi. Teoridelen täcker termer som birdie, bogey, bunker och green, samt förklaringar av olika klubbor och deras användningsområden.

Svårighetsgrad: Teoridelen är utformad för att vara tillgänglig och lätt att förstå för personer på alla kunskapsnivåer. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av golf för att ta dig igenom teorin. Det kan vara lite utmanande för nybörjare att lära sig alla regler och termer, men med studiematerial och praktik kommer du snart att känna dig bekväm med koncepten.

Tidsåtgång: Tidsåtgången för att slutföra teoridelen av grönt kort-kursen varierar beroende på din inlärningshastighet och hur mycket tid du kan ägna åt studierna. Generellt sett kan du förvänta dig att lägga ner mellan 10 och 20 timmar på teorin, inklusive att läsa material, titta på videor och genomföra övningar eller tester. Det är viktigt att ge dig själv tillräckligt med tid för att verkligen förstå och lära dig materialet.

Genom att förbereda dig noggrant inför teoridelen av grönt kort-kursen kommer du att vara väl rustad för att navigera på golfbanan och spela spelet enligt de etablerade reglerna och etiketten.

träning grönt kort golf

Spelprov

Efter att ha avslutat teoridelen av grönt kort-kursen är det dags att fokusera på det praktiska spelprovet. Detta prov är avgörande för att visa din förmåga att spela golf på en riktig bana och att du kan använda de färdigheter du har lärt dig under kursen. I den här sektionen kommer vi att gå igenom vad som ingår i det praktiska spelprovet och hur du kan förbereda dig för att få ditt officiella handikapp på 54.

 1. Målsättning: Syftet med det praktiska spelprovet är att visa att du kan spela golf på en acceptabel nivå och att du förstår och följer golfregler, etikett och säkerhetsföreskrifter på banan. Målet är att uppnå ett officiellt handikapp på 54 eller bättre, vilket är en grundläggande nivå som gör att du kan spela på de flesta golfbanor.
 2. Spelprovet: Under det praktiska spelprovet kommer du att spela en runda golf, på valfri golfbana över 9 hål. För att klara det praktiska spelprovet och få ett handikapp på 54 måste du uppnå 18 poäng på 9 hål. Dessa 18 poäng motsvarar vad du skulle ha fått om du spelade med ett handikapp på 54. Hur bra detta resultat anses vara varierar beroende på golfbanans svårighetsgrad, men generellt sett innebär det i genomsnitt att du spelar 3 slag över par på varje hål. Under spelprovet krävs det att du spelar tillsammans med en fadder, det vill säga en annan golfspelare som har ett handikapp under 36. Om du inte personligen känner någon som kan fungera som din fadder rekommenderas det att du kontaktar en golfklubb för att få hjälp med att hitta en lämplig golfare att spela med under provet.
 3. Bedömning: Spelprovet bedöms i praktiken av dig själv och din fadder, och resultatet kan självrapporteras til len golfklubb som sedan ka nhjälpa dig att du får ditt officiella handikap och ett golf ID. Detta kan du göra via alla golfklubbar, men letar du efter ett billigare alternativ kan vi starkt rekommendera att kolla in vår guide till de bsäta brevlådeklubbarna.
 4. Förberedelser: För att förbereda dig för det praktiska spelprovet bör du öva på att spela golf regelbundet, både på övningsområden och på banor. Fokusera på att förbättra din sving, teknik och strategi, och se till att du kan slå bollar med olika klubbor. Det är också viktigt att repetera golfregler, etikett och säkerhetsföreskrifter så att du kan tillämpa dem på banan.

Genom att förbereda dig noggrant för det praktiska spelprovet och visa dina färdigheter på banan kan du uppnå ditt mål att få ett officiellt handikapp på 54. Ett sådant handikapp ger dig möjlighet att spela på de flesta golfbanor och fortsätta att förbättra ditt spel och sänka ditt handikapp över tid.

Fördelar & Nackdelar Med Att Ta Grönt Kort Online

För att hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut om att ta ditt gröna kort online, har vi sammanställt en lista över för- och nackdelar för detta tillvägagångssätt.

Fördelar:

 1. Bekvämlighet: Onlinekurser för grönt kort ger dig flexibiliteten att lära dig i din egen takt och efter ditt eget schema. Du kan logga in och genomföra lektioner när och var du vill, vilket gör det enkelt att passa in golfstudier i ditt liv.
 2. Kostnadseffektivitet: Att ta ett grönt kort online är ofta billigare än att gå igenom en fysisk kurs på en golfskola eller klubb. Du får tillgång till samma information och material, men utan de extra kostnaderna för resor, bokningar och instruktörsavgifter.
 3. Brett utbud av kurser: Onlinekurser för grönt kort finns i en mängd olika format och prisklasser, vilket ger dig fler alternativ att välja mellan. Du kan jämföra olika kurser och välja den som bäst passar dina behov och budget.

Nackdelar:

 1. Begränsad praktisk träning: En av de största nackdelarna med att ta ett grönt kort online är att du inte får samma tillgång till praktisk träning och handledning som du skulle få på en fysisk kurs. Det kan vara svårare att förbättra din sving och teknik utan direkt feedback från en instruktör.
 2. Ingen social interaktion: Onlinekurser saknar den sociala aspekten som du skulle få när du deltar i en fysisk kurs med andra golfentusiaster. Att träffa och interagera med andra golfspelare kan vara både roligt och lärorikt, men det är något som du missar i en onlinekurs.
 3. Självdisciplin krävs: Eftersom du är ansvarig för att genomföra onlinekursen på egen hand, krävs det självdisciplin för att se till att du verkligen lär dig och förstår materialet. Om du har svårt att motivera dig själv och hålla dig på rätt spår kan en onlinekurs vara mindre effektiv än en fysisk kurs.

Sammanfattningsvis erbjuder onlinekurser för grönt kort en bekväm och kostnadseffektiv lösning för att få tillgång till golfbanor. Men det är viktigt att väga dessa fördelar mot nackdelarna med begränsad praktisk träning, avsaknad av social interaktion och behovet av självdisciplin för att avgöra om det är rätt val för dig.

bra golfsving grönt kort

Grundläggande Golfutrustning För Dig Som Nybörjare

När du börjar spela golf är det viktigt att ha rätt utrustning för att få en bra start på din golfresa. Här är en kortfattad översikt över den grundläggande golfutrustningen som du behöver som nybörjare:

 1. Golfklubbor: Som nybörjare behöver du inte ett fullständigt set med 14 klubbor. Fokusera istället på att skaffa några grundläggande klubbor som en driver, en putter, några järnklubbor (t.ex. 6-, 8- och 9-järn) samt en sandwedge. Dessa klubbor täcker de viktigaste typerna av slag och ger dig en bra grund att börja med.
 2. Golfbollar: Skaffa några golfbollar av god kvalitet, men också några billigare bollar att öva med. Som nybörjare kommer du sannolikt att förlora en del bollar under dina första rundor, så det är bra att ha extra bollar till hands.
 3. Golfbag: En golfbag är nödvändig för att bära dina klubbor och annan utrustning på banan. Välj en lätt och bekväm bag som har fack och fickor för att organisera dina klubbor, bollar och tillbehör.
 4. Golfhandskar: En golfhandske förbättrar greppet på klubban och ger bättre kontroll över dina slag. Det är rekommenderat att bära en handske på din ledande hand (den vänstra handen för högerhänta spelare och den högra handen för vänsterhänta spelare).
 5. Golfkläder: Använd bekväma kläder som tillåter rörelsefrihet och följer golfklubbens klädkod. Många golfbanor kräver att spelare bär krage- eller pikétröjor och byxor eller shorts av en viss längd. Undvik jeans och träningskläder på banan.
 6. Golfskor: Skaffa ett par golfskor med bra grepp för att förhindra att du halkar under svingen. Det finns både spikade och spikeless golfskor att välja mellan, beroende på dina preferenser och banans krav.

Genom att skaffa denna grundläggande golfutrustning kommer du att vara väl förberedd för att börja spela golf som nybörjare och förbättra dina färdigheter över tid. Kom ihåg att golfutrustning kan vara dyrt, så överväg att köpa begagnade klubbor eller låna utrustning från vänner för att spara pengar när du först börjar.

Avlutande Tips För Nybörjare Som Vill Börja Golfa

Att ta sitt gröna kort kan kännas som en utmaning för en nybörjare, men med rätt förberedelser och inställning kommer du snart att vara på väg att bli en självsäker och kompetent golfspelare. Här är några avslutande tips för att hjälpa dig på din resa mot att ta ditt gröna kort:

 1. Öva regelbundet: Övning gör mästare, och golf är inget undantag. Se till att du övar både din sving och dina slag på övningsområden och golfbanor. Ju mer du övar, desto mer förbättras dina färdigheter och ditt självförtroende på banan.
 2. Anlita en golftränare: En professionell golftränare kan hjälpa dig att förbättra din teknik, strategi och förståelse för spelet. Att ta lektioner från en kvalificerad tränare kan vara en värdefull investering i din golfutveckling.
 3. Studera golfregler och etikett: Att känna till och förstå golfregler och etikett är viktigt för att bli en ansvarsfull och respektfull spelare. Läs igenom regelboken, titta på instruktionsvideor och repetera reglerna regelbundet för att säkerställa att du kan tillämpa dem på banan.
 4. Skaffa rätt utrustning: Som vi nämnt tidigare, se till att du har den grundläggande utrustningen för att spela golf. Det är inte nödvändigt att investera i dyra klubbor från början, men se till att du har en uppsättning grundläggande klubbor som passar dina behov.
 5. Var tålmodig och realistisk: Golf är en svår sport att bemästra, och det är viktigt att vara tålmodig och ha realistiska förväntningar. Förbättring kommer med tiden, och det är viktigt att inte bli frustrerad över dina framsteg. Fokusera på att lära dig och ha kul på banan.
 6. Bli medlem i en golfklubb: Att bli medlem i en golfklubb ger dig möjlighet att träna regelbundet, delta i tävlingar och socialisera med andra golfspelare. Det kan också vara ett bra sätt att hitta en fadder för ditt spelprov och få ytterligare råd och stöd från mer erfarna spelare.
 7. Njut av processen: Glöm inte att njuta av golf och den personliga utveckling som sporten erbjuder. Golf är en livslång hobby som ger dig möjlighet att umgås med vänner, njuta av naturen och utmana dig själv både fysiskt och mentalt.

Genom att följa dessa tips kommer du att vara väl förberedd för att ta ditt gröna kort och påbörja din golfresa. För mer information runt grönt kort för golf kan du läsa denna guide.