Bästa Golfhandduk (2024): Bäst i Test

Skriven Av Rikard Hedman  | Uppdaterad: 23 maj 2024

I denna guide testar vi de bästa golfhanddukarna, med recensioner av de bästa alternativen.

Välkommen till vår guide om de bästa golfhanddukarna på marknaden! Att ha en bra golfhandduk är avgörande för att hålla dina klubbor och bollar rena och torra under spelet. Det kan också hjälpa till att hålla händerna torra och förhindra glidningar under svingen. Men med så många olika alternativ att välja mellan kan det vara svårt att veta vilken golfhandduk som är bäst för dig.

I denna guide kommer vi att titta på några av de mest populära golfhanddukarna på marknaden och hjälpa dig att välja en som passar dina behov och budget. Oavsett om du är en erfaren golfspelare eller en nybörjare, kommer den här guiden att ge dig all information du behöver för att välja rätt golfhandduk för att maximera din prestation på golfbanan. Låt oss dyka in!

De Bästa Golfhanddukarna Är:

 1. Bäst i Test Golfhandduk: TaylorMade Tour Handduk
 2. Näst Bäst i Test Golfhandduk: Cobra Tour Handduk
 3. Bästa Tvåsidiga Golfhandduk: PXG 2-Piece Players Golfhandduk
 4. Bästa Billiga Golfhandduk: Masters Tri-Fold Golfhandduk

1. TaylorMade Tour Handduk

Bäst i Test Golfhandduk

TaylorMade Tour Handduk ÄR ett utmärkt val för golfare som söker en pålitlig och effektiv golfhandduk. Med sin höga kvalitet, funktionalitet och slitstyrka är det lätt att se varför denna handduk har blivit en favorit bland golfentusiaster.

7.7

PRISVÄRD

8.6

KVALITÉ

8.5

FUNKTIONALITET

TaylorMade Tour Handduk har blivit utnämnd till "Bäst i Test" bland golfhanddukar, och efter att ha undersökt produkten är det lätt att förstå varför. Handduken erbjuder en utmärkt balans mellan prisvärdhet, kvalitet och funktionalitet, vilket gör den till ett utmärkt val för alla golfare som vill ha en pålitlig och effektiv handduk på banan.

Prisvärdheten hos TaylorMade Tour Handduk är något över genomsnittet, men när man beaktar de många fördelarna så är det lätt att försvara det högre priset. Handduken är tillverkad av mjuka och absorberande material som ger en behaglig känsla, samtidigt som den snabbt suger upp fukt och torkar dina händer och klubbor. Dess större storlek är också en stor fördel, eftersom det ger gott om utrymme för att torka av större ytor och fler klubbor.

När det gäller kvalitet och funktionalitet levererar TaylorMade Tour Handduk verkligen. Den har en hög kvalitet och är slitstark, vilket innebär att den enkelt kan tvättas utan att förlora sin effektivitet. Denna slitstyrka gör att den håller längre och fortsätter att prestera på hög nivå, vilket ger ett utmärkt värde för pengarna.

Det finns dock några nackdelar med TaylorMade Tour Handduk. För det första är det en dyrare modell, vilket kan avskräcka vissa köpare. Dessutom är inte alla förtjusta i trycket på handduken, vilket kan vara en fråga om personlig smak. Trots dessa nackdelar, är fördelarna med TaylorMade Tour Handduk betydande nog att den förtjänar sin "Bäst i Test" titel.

FÖRDELAR

 • Större storlek på handduken
 • Mjuk och absorberande tyg
 • Bra slitstyrka som enkelt kan tvättas
 • NACKDELAR

 • Dyrare modell
 • Vi är inget stort fan av trycket på handduken
 • 2. Cobra Tour Handduk

  Näst Bäst i Test Golfhandduk

  Cobra Tour Handduk är ett imponerande alternativ för golfare som söker en effektiv och snygg handduk. Med sin höga kvalitet, funktionalitet och stilrena design, är det lätt att förstå varför den rankas som näst bäst i testet av golfhanddukar. Om du är villig att betala lite extra för en handduk av hög kvalitet, är Cobra Tour Handduk definitivt värt att överväga.

  7.6

  PRISVÄRD

  8.6

  KVALITÉ

  8.4

  FUNKTIONALITET

  obra Tour Handduk utmärker sig för sin längre design, vilket gör den idealisk för att torka av större ytor och fler klubbor. Den är tillverkad av absorberande och funktionellt mikrofiber som gör att den snabbt suger upp fukt och torkar dina händer och klubbor på ett effektivt sätt. Dessutom har handduken en snygg och stilren design som både är attraktiv och smakfull, vilket gör att den passar perfekt på golfbanan.

  När det gäller kvalitet och funktionalitet är Cobra Tour Handduk mycket imponerande. Den har en hög kvalitet, vilket innebär att den är slitstark och kommer att hålla över tid. Dess funktionella mikrofibermaterial gör att den är mycket effektiv när det gäller att absorbera fukt och torka dina händer och klubbor, vilket gör den till en mycket användbar tillbehör för golfare.

  Det enda riktiga nackdelen med Cobra Tour Handduk är att den är en dyrare modell, vilket kan avskräcka vissa köpare som letar efter ett mer budgetvänligt alternativ. Trots detta, är handduken fortfarande ett utmärkt val för golfspelare som är villiga att investera i en högkvalitativ och funktionell handduk.

  FÖRDELAR

 • Längre handduk
 • Skapat i absorberande och funktionellt microfiber
 • Snygg och stilren design
 • NACKDELAR

  • Dyrare modell

  3. PXG 2-Piece Players Golfhandduk

  Bästa Tvåsidiga Golfhandduk

  PXG 2-Piece Players Golfhandduk är ett utmärkt val för golfare som söker en mångsidig och högkvalitativ golfhandduk. Dess dubbelsidiga design, högkvalitativa konstruktion och överlägsna funktionalitet gör den till en favorit bland golfentusiaster som är villiga att investera i en premiumhandduk. Om du letar efter en golfhandduk som erbjuder det bästa inom både funktionalitet och kvalitet, är PXG 2-Piece Players Golfhandduk det perfekta valet.

  7.1

  PRISVÄRD

  8.7

  KVALITÉ

  8.8

  FUNKTIONALITET

  PXG 2-Piece Players Golfhandduk är den bästa tvåsidiga golfhandduken på marknaden och erbjuder en mängd fördelar som gör den till ett utmärkt val för golfare som söker en mångsidig och högkvalitativ handduk. Trots att den är den dyraste modellen på listan, är dess kvalitet, funktionalitet och innovativa design värda att beakta.

  Denna golfhandduk är unik tack vare sin dubbelsidiga konstruktion, vilket ger den mångsidighet och mångfunktionell användning. Den svarta sidan i mikrofiber är mycket effektiv för att absorbera fukt och torka dina händer och klubbor, medan den vita sidan i mjukt bomullsfrotté erbjuder en behaglig känsla för att torka av svett eller smuts från ansiktet eller händerna.

  PXG 2-Piece Players Golfhandduk imponerar också med sin höga kvalitet och hållbarhet. Dess högkvalitativa konstruktion gör att den tål frekvent användning och tvättning utan att förlora sin effektivitet. Detta gör att handduken håller längre och fortsätter att prestera på en hög nivå, vilket ger ett utmärkt värde för pengarna.

  Det största nackdelen med denna golfhandduk är att den är den dyraste modellen på listan, vilket kan avskräcka vissa köpare som letar efter ett mer prisvärt alternativ. Trots detta, är dess överlägsna funktionalitet och kvalitet något som många golfare kommer att uppskatta och vara villiga att betala för.

  FÖRDELAR

 • Dubbelsidig handduk med mångfunktionell användning
 • Högkvalitativ kosntruktion med bra hållbarhet
 • Svart sida i microfiber med bra absorberingsförmåga, och vit sida i mjukt bomullsfrotté
 • NACKDELAR

  • Dyraste modellen på listan

  4. Masters Tri-Fold Golfhandduk

  Bästa Billiga Golfhandduk

  Masters Tri-Fold Golfhandduk är ett utmärkt val för golfare som söker en prisvärd och funktionell golfhandduk. Även om den inte erbjuder samma höga kvalitet och hållbarhet som dyrare alternativ, är dess unika funktioner och smarta design värda att överväga för dem som vill spara pengar utan att offra alltför mycket på funktionalitet och användbarhet.

  8.6

  PRISVÄRD

  8.0

  KVALITÉ

  8.1

  FUNKTIONALITET

  Masters Tri-Fold Golfhandduk är det bästa billiga alternativet för golfare som söker en prisvärd och funktionell golfhandduk. Trots att den kanske inte har samma höga kvalitet och hållbarhet som dyrare alternativ, erbjuder den flera fördelar som gör den till ett attraktivt val för budgetmedvetna golfare.

  En av de största fördelarna med Masters Tri-Fold Golfhandduk är dess extremt prisvärda prislapp. Detta gör den tillgänglig för golfare som inte vill spendera mycket pengar på en golfhandduk, men fortfarande vill ha en funktionell och användbar produkt. Dess smarta tre-sidiga design är både kompakt och funktionell, vilket gör det enkelt att bära med sig och använda på banan.

  Masters Tri-Fold Golfhandduk erbjuder också några unika funktioner, såsom en speciell integrerad platta för att rengöra klubbträffytan, vilket ger en extra nivå av bekvämlighet och användbarhet. Handduken kan enkelt hängas upp i byxor, golfbag eller liknande tack vare fästet, vilket gör den lätt att förvara och nå när den behövs.

  Det finns några nackdelar med Masters Tri-Fold Golfhandduk, främst dess lägre kvalitet och hållbarhet jämfört med dyrare alternativ. Mikrofibern är inte lika mjuk och absorberande, vilket kan påverka dess prestanda när det gäller att torka av händer och klubbor. Trots detta, är dess prisvärdhet och funktionella design faktorer som gör den till ett attraktivt val för budgetmedvetna golfare.

  FÖRDELAR

 • Extremt prisvärd
 • Smart tre-sidig design som är både kompakt och funktionell
 • Speciell integrerad platta för att rengöra klubbträffytan
 • Kan enkelt hängas upp i byxor, golfbag eller liknande tack vare fästet
 • NACKDELAR

 • Inte samma höga kvalité eller hållbarhet som dyrare alternativ
 • Mikrofibern är inte lika mjuk och absorberande heller
 • använda bra golfhandduk

  Golfhandduk - Köpguide

  När du köper en golfhandduk kommer du att upptäcka att det finns många olika typer. För att säkerställa att du fattar rätt beslut bör du vara uppmärksam på följande egenskaper som alla bidrar till att göra den bästa golfhandduken:

  Typ Av Golfhandduk

  Enligt vår syn finns det tre huvudsakliga stilar av golfhanddukar: caddiehanddukar, dubbelsidiga handdukar och multiverktygshanddukar. Caddiehanddukar är vanligtvis de största handdukarna och används för att täcka över eller mellan golfklubborna. En sida används för att hålla klubborna rena medan den andra sidan används för att torka händerna eller greppen. Vissa caddiehanddukar kan också ha ett snitt i mitten för att passa över justeringsstavar eller en oanvänd klubba.

  Dubbelsidiga handdukar har en torr sida och en våt sida, vilket gör att spelare kan rengöra klubborna enklare i mycket leriga förhållanden. 

  Multiverktygshanddukar är relativt nya på marknaden och är användbara för spelare som inte vill ha flera verktyg för att rengöra sina klubbor. Dessa handdukar kan innehålla inbyggda rengöringsborstar för rännor eller magnetiska områden för att plocka upp föremål.

  Storlek

  Storleken är en viktig faktor att överväga när du väljer en golfhandduk eftersom den kan påverka din upplevelse på golfbanan. En för stor handduk kan vara klumpig och tung att bära runt i din klubbväska, vilket kan orsaka trötthet och påverka din sving. En för liten handduk kan dock inte ge tillräckligt med yta för att torka av klubborna ordentligt.

  Det är också värt att överväga hur många handdukar du vill ha till hands på banan. Vissa golfare föredrar att ha flera handdukar tillgängliga för att säkerställa att de alltid har en torr handduk till hands när de behöver den. Andra föredrar att ha en större handduk som kan användas för att torka av både klubbor och händer.

  En tredubbel handduk är ett utmärkt val för golfare som vill ha det bästa av båda världar. Dessa handdukar kan fläktas ut till en större storlek när det behövs och vikas ner till en mindre och mer ergonomisk storlek när de inte används. Detta gör dem lätta att bära runt i din klubbväska utan att ta upp för mycket plats eller väga för mycket.

  Det är viktigt att komma ihåg att valet av storlek på din golfhandduk är en personlig preferens och beror på dina individuella behov och önskemål som golfare. Det är värt att prova ut olika storlekar och se vad som fungerar bäst för dig.

  Material

  Valet av material för din golfhandduk är en annan viktig faktor att överväga. Det är viktigt att välja en handduk som är tillverkad av ett slitstarkt material som klarar av att ta bort fukt och lera från dina klubbor och grepp. Många golfhanddukar är tillverkade av mikrofiber, vilket är ett mjukt och absorberande material som tar bort smuts och fukt från ytan på klubborna. Mikrofiberhanddukar är också lätta att tvätta och torka snabbt, vilket gör dem idealiska för golfare som behöver en handduk som kan användas flera gånger under en runda.

  Handdukens konsistens är också viktig att tänka på. En handduk med en mjuk och luddig konsistens kan hjälpa dig att komma in i spåren på dina klubbhuvuden, vilket gör det lättare att ta bort smuts och lera. En handduk med en mjuk konsistens kan också vara skonsammare mot klubbhuvuden och grepp, vilket hjälper till att förlänga livslängden på dina klubbor.

  Det är också värt att överväga hur snabbt din golfhandduk torkar. En handduk som torkar snabbt är idealisk för golfare som spelar i fuktiga eller regniga förhållanden, eftersom den snabbt kan torka av klubborna och hålla händerna torra. En handduk som torkar långsamt kan vara kladdig och obehaglig att använda efter ett tag.

  Fästen & Förvaring

  Fästen och förvaring är en viktig faktor att överväga när du väljer en golfhandduk. Att kunna fästa handduken på din golfväska eller pennväskan gör det lättare och mer effektivt att använda handduken under rundan. Det finns olika typer av fästen som kan användas för att fästa handduken på din väska, inklusive karbinhakar, magnetiska fästen och krokfästen.

  Karbinhakar är en vanlig typ av fäste för golfhanddukar. De är lätta att använda och kan enkelt fästas på olika delar av din väska. Magnetiska fästen är också ett populärt alternativ, särskilt för handdukar med inbyggda magnetiska rengöringsborstar eller andra verktyg. Krokfästen är ett annat alternativ som kan användas för att fästa handduken på din väska.

  Det är också viktigt att tänka på förvaring av din golfhandduk när den inte används. Många golfvagnar har integrerade handdukshållare där du kan placera handduken när den inte används. Om din vagn inte har en handdukshållare kan du också överväga att köpa en handdukshållare som kan fästas på vagnen eller på din golfbag.

  Färg & Design

  Färg är en annan faktor att överväga när du väljer en golfhandduk. Även om vita handdukar kan se snygga ut och passa bra till din golfoutfit, kan de lätt bli smutsiga och missfärgade av lera och annan smuts som samlas på klubborna under rundan. Det kan vara svårt att ta bort fläckar och missfärgningar från vita handdukar, vilket kan göra dem mindre attraktiva efter bara några användningar.

  Att välja en handduk i en mörkare färg är ett smartare val eftersom den kan dölja fläckar och missfärgningar bättre. Handdukar i färger som svart, mörkgrå eller mörkblå är vanliga val för golfare som vill ha en handduk som ser bra ut under hela rundan.

  Det är också värt att tänka på hur handdukens färg kan påverka din synlighet på banan. Om du spelar i en miljö med låg synlighet, som i dimma eller skymning, kan det vara svårt att hitta en handduk i en mörk färg om den faller av din väska eller om du tappar den på marken.

  Hållbarhet

  Hållbarhet är en viktig faktor att överväga när du väljer en golfhandduk. En golfhandduk kommer att användas för att rengöra klubbor, grepp, skor och eventuellt även våta bänkar på banan. Detta kan innebära att handduken utsätts för mycket slitage och risken för att gå sönder är hög om den inte är tillverkad av högkvalitativa material.

  När du väljer en golfhandduk är det viktigt att titta på tillverkarens beskrivning av handdukens material och kvalitet. Det finns många handdukar på marknaden som är tillverkade av högkvalitativa material som tål upprepad användning och tvätt. Mikrofiber är ett populärt material för golfhanddukar eftersom det är slitstarkt, absorberande och lätt att tvätta.

  En annan faktor att tänka på är handdukens sömmar och kanter. En handduk med lösa sömmar och svaga kanter är mer benägen att gå sönder efter upprepad användning. En handduk med starka och välutförda sömmar och kanter är däremot mer tålig och kommer att hålla längre.

  bra golfhandduk

  Vanliga Frågor Om Golfhanddukar

  I följande sektion har vi sammanställt några av de mest förekommande frågorna i relation till golfhanddukar.

  Vilken storlek är den bästa golfhandduken?

  Det är inte ovanligt att professionella golfspelare använder flera handdukar under en enda runda, men det är inte de som måste släpa runt på all den extra vikten.

  Vi rekommenderar amatörgolfare att ha en torr reservhandduk i golfväskan i nödfall, men så länge du har en enda handduk av måttlig storlek räcker det nog för en 18-hålsrunda.

  Vilket är det bästa materialet för golfhanddukar?

  Medan den överväldigande majoriteten av golfhanddukar tillverkas av bomull, byter många golfhanddukstillverkare till mikrofibermaterial för sin handdukskonstruktion.

  Det här är en annan fråga som är mer baserad på personliga preferenser, men vissa Bomullshanddukar är tjockare än Microfiberalternativ, medan vissa Microfiberhanddukar har en inbyggd väv eller ett mönster som är utformat för att avlägsna smuts lättare.

  Är golfhanddukar viktiga?

  Är det viktigt med rena klubbor? Du skulle vara galen om du inte investerade i en mikrofiberhandduk som tar itu med rillorna och håller dina klubbor skinande och som nya. Titta på pojkarna och flickorna på touren, en handduk är aldrig långt borta från varje sväng oavsett om det är för att rengöra deras klubbor eller bollar. Vänj dig vid att använda en handduk mer och du kommer att få in bättre vanor.

  Hur ofta ska jag använda en golfhandduk på mina klubbor?

  Realistiskt sett bör du, om du vill få ut det mesta av dina golfklubbor, torka dem med en handduk efter varje slag. Ibland är det inte möjligt för amatörgolfare, så att torka dem efter varje runda eller vartannat slag är också ett bra sätt att se till att dina klubbor kan få en solid anslutning till bollen.

  Kan jag använda golfhandduken för att torka av mina skor?

  Ja, absolut. Du kan använda din golfhandduk till flera olika ändamål, inte bara till dina golfklubbor. Handdukar är mångsidiga och har utmärkta tork- och rengöringsegenskaper som kan användas på leriga skor, väskor och till och med kläder.