• Hem
 • »
 • Blogg
 • »
 • Nöe
 • »
 • Golfcitat: 15 Av De mest Ikoniska & Roliga Citaten Inom Golf

Golfcitat: 15 Av De mest Ikoniska & Roliga Citaten Inom Golf

Skriven Av Rikard Hedman  | Uppdaterad: 18 jul 2024

I denna artikel listar vi några av de mest berömda och ikoniska golfcitaten genom tiderna. Motiverande, roliga och allt där i mellan.

I den här artikeln tar vi en titt på tio ikoniska golfcitat som erbjuder en inblick i sportens charm, utmaningar och filosofi. Från golflegender och majorvinnare till de mest inflytelserika personerna inom och utanför sporten, dessa citat ger oss en djupare förståelse för golfens väsen och dess påverkan på dem som spelar och älskar sporten. Låt dig inspireras av dessa kloka ord och kanske upptäcka något nytt om dig själv och ditt golfspel.

De 20 Bästa Citaten Inom Golf:

 1. ”Ju hårdare jag arbetar, desto mer tur verkar jag ha.” – Gary Player, sydafrikansk golfproffs och en av ”The Big Three”.
 2. ”Du lär dig aldrig golf, du tål det bara.” – Bobby Jones, amerikansk golflegendar och grundare av The Masters.
 3. ”En passionerad golffantast kan vara en person som återkommande begår samma misstag.” – P.G. Wodehouse, brittisk författare och humorist.
 4. ”Det viktigaste i golf är att förbättra ditt nästa slag.” – Arnold Palmer, amerikansk golflegendar och en av ”The Big Three”.
 5. ”Golf är en pussel utan någon lösning. Det handlar om att lära sig att leva med mysteriet.” – Tom Watson, amerikansk golfproffs och åttafaldig majorvinnare.
 6. ”Golf är 20 procent mekanik och teknik. De andra 80 procenten är filosofi, humor, tragedi, romantik, melankoli, jubel och allt annat.” – Grantland Rice, amerikansk sportjournalist.
 7. ”Det finns inga gränser för hur bra du kan bli om du fortsätter att arbeta på att bli bättre.” – Tiger Woods, amerikansk golfproffs och en av de största golfspelarna genom tiderna.
 8. ”Hemligheten med golf är att slå ner en dimma av osäkerhet med en sving av självförtroende.” – Jack Nicklaus, amerikansk golflegendar och 18-faldig majorvinnare.
 9. ”Golf är en märklig sport. Du går runt på en enorm gräsmatta och blir sur.” – Robin Williams, amerikansk skådespelare och komiker.
 10. ”Golf är inte bara en sport. Det är en affärsverksamhet, en romantik, en tragedi, en komedi, en melodram och ett mysterium – allt i ett.” – Bob Verdi, amerikansk sportjournalist.
 11. ”Golf är ett spel där den långsammaste personen har rätt att spela först och de värsta spelarna får spela flest slag.” – Walter Hagen, amerikansk golfproffs och elva gånger majorvinnare.
 12. ”Den enda säkra regeln i golf är att han som har mest kul vinner.” – Chi Chi Rodriguez, puertoricansk golfproffs och vinnare av åtta PGA-tour-titlar.
 13. ”Golf är deceptivt enkelt och ändlöst komplicerat.” – Arnold Palmer, amerikansk golflegendar och en av ”The Big Three”.
 14. ”Det är inte hur bra du spelar, det är hur bra du hanterar hur dåligt du spelar.” – Ben Hogan, amerikansk golflegendar och niofaldig majorvinnare.
 15. ”Golf är en sport där du spelar mot dig själv, och det är alltid något att lära sig, oavsett om du är nybörjare eller proffs.” – Annika Sörenstam, svensk golfproffs och en av de bästa kvinnliga golfspelarna genom tiderna.
 16. ”Golf är ett spel där det går att förlora sig själv och hitta sig själv på samma gång.” – Seve Ballesteros, spansk golflegendar och femfaldig majorvinnare.
 17. ”Du får inte alltid det du förtjänar i golf, men det är viktigt att fortsätta kämpa.” – Rory McIlroy, nordirländsk golfproffs och fyrfaldig majorvinnare.
 18. ”Golf är inte ett spel där du bara försöker slå bollen långt. Det är ett spel om beslutsfattande, taktik och strategi.” – Greg Norman, australiensisk golfproffs.
 19. ”Golf är en sport där du inte bara tävlar mot andra, utan också mot banan, vädret och framför allt dig själv.” – Nancy Lopez, amerikansk golfproffs och en av de bästa kvinnliga golfspelarna genom tiderna.
 20. ”Golf är ett spel där du aldrig är färdiglärd. Det kommer alltid att finnas något att förbättra, oavsett hur länge du spelar.” – Lee Trevino, amerikansk golfproffs och sexfaldig majorvinnare.

Avslutnignsvis Om Golfcitat

Sammanfattningsvis har vi utforskat tio ikoniska golfcitat som erbjuder en unik inblick i denna älskade sport. Dessa citat kommer från golflegender, proffs och inflytelserika personer som har delat sina tankar och erfarenheter om golfens utmaningar, glädjeämnen och lärdomar. Vi hoppas att dessa citat har inspirerat och kanske även fått dig att reflektera över ditt eget förhållande till golf. Kom ihåg att golf är en ständigt pågående resa av personlig utveckling och upptäckt, och det är vad som gör det så fascinerande och givande för dem som älskar sporten.