Mizuno BR-D3 Bärbag – Test & Recension

Skriven Av Rikard Hedman  | Uppdaterad: 18 jul 2024

Här testar vi Mizuno BR-D3 golfbag. Genom ett genomförligt test och användning över många olika turer har vi här sammanställt allt du behöver veta.

Mizuno BR-D3 test recension

Sammanfattning Av Recension

Mizuno BR-D3 Bärbag erbjuder en idealisk kombination av funktion, stil och bekvämlighet för seriösa golfare. Trots några mindre nackdelar, såsom bristen på total vattentäthet och några designbekymmer, är det en utmärkt investering för dem som letar efter en pålitlig och praktisk bärväska som möter deras behov och preferenser både på och utanför banan.

FÖRDELAR

  • Snygg design i flera färger 
  • Utmärkta organisationsmöjligheter med många fickor
  • Relativt lätt och bekväm att bära

NACKDELAR

  • Dyrt alternativ 
  • Inte helt vattentät

Mizuno BR-D3 Bärbag är en allroundmodell som erbjuder en balans mellan funktioner, förvaringsutrymmen och pris. Trots att den inte är helt vattentät, finns det mycket för golfspelare att uppskatta i denna golfbag. Denna golfbag från Mizuno presterar otroligt väl och förtjänar en palts bland de bästa golfbagarna på marknaden.

Design och organisation

BR-D3 är en av de snyggaste bärbagarna på marknaden och finns i sex olika färger. Den testade "Staff"-färgen i Mizunos signaturvit och blått ger en cool och iögonfallande design. Med åtta fickor och fack, inklusive en isolerad kylarficka, en pennficka och en vattentät ficka för värdesaker, erbjuder denna golfbag gott om förvaringsutrymme och organisation. Den genomgående klädfickan ger tillräckligt med utrymme för kläder och andra skrymmande föremål, medan blixtlåsen är lätta att använda tack vare de täckta tofsarna med Mizuno runbird-logotypen.

Fyrvägad topp

Den fyrvägade toppen på BR-D3 är optimal för att göra klubborna lättillgängliga och ger en bra separation mellan dem. Denna design föredras av många golfare som uppskattar det klirrande ljudet som klubborna gör när man går, jämfört med tystnaden som en fjortonvägad topp skapar.

Handduks- och avståndsmätarslingor

Handduksslingan på BR-D3 har ett litet spänne som gör det lätt att fästa en handduk och en avståndsmätarslinga. Dessutom finns det en kardborrebandflik ovanför bollfickan för att förvara handsken.

Bärkomfort och vikt

Mizuno BR-D3 väger bara 2 kg, vilket gör den till en av de bästa lätta golfväskorna på marknaden. Remssystemet är rikligt stoppat och hjälper till att fördela vikten jämnt över axlarna, vilket gör väskan bekväm att bära. Remmarna kan enkelt justeras för att ändra höjden på väskan när den sitter på ryggen, vilket gör den till ett utmärkt val för seniorer och spelare av alla åldrar och storlekar.

Stabilitet och benfunktion

BR-D3 har stabila ben som kan fällas ut för att ge väskan stöd när den ställs på marken. Vissa golfare kanske önskar att benen skulle sticka ut lite längre, men under testning har väskan visat sig vara stabil när den är i vila. Dessutom finns det öglor för att säkra benen när man använder BR-D3 på en golfvagn.

Material och hållbarhet

Materialet som Mizuno BR-D3 Bärbag är tillverkad av kanske inte känns överdrivet högkvalitativt, men det verkar ändå hålla bra under normal användning. En potentiell oro är hur länge de vita delarna av väskan kommer att förbli vita om den används året runt, men detta är svårt att säga vid denna tidpunkt. Stoppningen på ryggdelen av väskan kunde vara något tjockare för ökad komfort, men detta är en mindre kritik.

Vattentäthet

Som tidigare nämnts är inte Mizuno BR-D3 helt vattentät. För golfare som spelar i regniga förhållanden kan detta vara en nackdel, men det finns andra alternativ på marknaden om vattentäthet är en prioritet. Om du är intresserad av en helt vattentät Mizuno standbag, kan du överväga att uppgradera till BR-DR1 för ytterligare 500 kronor.

Sammanfattning

Mizuno BR-D3 Bärbag är en funktionell, snygg och praktisk golfbag som erbjuder mycket för golfspelare som kräver en välorganiserad, lätt och bekväm väska. Dess nackdelar, som bristen på total vattentäthet och vissa mindre designkritiker, övervägs av dess många fördelar, såsom den snygga designen, de utmärkta organisationsmöjligheterna och den bekväma bärupplevelsen.

För priset är Mizuno BR-D3 en av de bästa golfväskorna du kan hitta, även om det är ett dyrare alternativ. Om du är villig att spendera lite mer pengar på en golfbag som balanserar funktion, stil och bekvämlighet, är Mizuno BR-D3 Bärbag definitivt värd att överväga.