Bästa Vattentäta Golfbag (2024): Bäst i Test

Skriven Av Rikard Hedman  | Uppdaterad: 23 maj 2024

I denna guide testar vi de bästa vattentäta golfbagarna från olika Golfvarumärken, med recensioner av de bästa alternativen.

Välkommen till vår guide om de bästa vattentäta golfbagen på marknaden! Som en passionerad golfare vet du hur viktigt det är med rätt utrustning för att ta din spelupplevelse till nästa nivå. Men vad händer när vädret inte samarbetar? En regnig dag på banan kan snabbt göra din utrustning blöt och förstöra din rundas glädje.

Därför har vi satt samman denna guide för att hjälpa dig hitta den bästa vattentäta golfbagen som passar dina behov. Vi har grundligt testat och granskat varje produkt på marknaden för att ge dig en detaljerad recension om allt från dess materialkvalitet till dess funktioner och design.

Oavsett om du föredrar en lättviktig bärbar bag eller en robust kundvagnsbag, så kommer vi att presentera de mest pålitliga och högkvalitativa alternativen som finns tillgängliga idag. Så om du vill hålla din utrustning torr under alla väderförhållanden så kan du lita på vår guide för att hitta den bästa vattentäta golfbagen för dig!

De Bästa Vattentäta Golfbagarna Är:

 1. Bäst i Test Vattentät Golfbag: Titleist Cart StaDry Vagnbag
 2. Näst Bäst i Test Vattentät Golfbag: Cobra Ultradry Pro Vagnbag
 3. Bästa Bärbara Vattentäta Golfbag: Callaway Golf Fairway C HD
 4. Bra Allround Golfbag: Motocaddy Dry-Series Vattentät Vagnbag
 5. Bästa Billiga Golfbag: Inesis Bärbag Med Stativ Golf

1. Titleist Cart 15 StaDry Vagnbag

Bäst i Test Vattentät Golfbag

Titleist Cart 15 StaDry är en utmärkt vattentät golfväska med tillräckligt med utrymme för klubbor, regnkläder och andra tillbehör. Dess välplacerade fickor och integrerade tunnel för vagnremmen gör det enkelt att organisera din golfutrustning och hålla väskan på plats på vagnen.

8.1

PRISVÄRD

8.6

KVALITÉ

8.4

VIKT

8.5

ORGANISATION

Titleist Cart 15 StaDry är den bästa vattentäta golfväskan på marknaden. Om du är en seriös golfspelare och vill skydda dina klubbor och utrustning oavsett vädret, så är denna topprankade golfbag för dig. Även om Titleist-produkter ofta riktar sig till mer erfarna golfspelare, är detta en väska som alla golfspelare kan uppskatta.

Titleist Cart 15 StaDry har 15 avdelare i full längd och en speciell ficka för puttern. Trots att det inte är den lättaste väskan på marknaden har den tillräckligt med utrymme för golfklubbor, handdukar, regnkläder och golfbollar. Titleist har alltid golfspelaren i åtanke när de skapar produkter, och du kommer att märka detta i deras välplacerade fickor.

Organisera din golfutrustning blir enkelt med denna väska. Dessutom har den en integrerad tunnel för vagnsremmen, vilket gör att den hålls på plats på vagnen. Du behöver inte oroa dig för att dina klubbor ska glida eller falla av vagnen, tack vare detta bandsystem.

I stort sett kommer du att uppskatta Titleist golfbagens teknik, det vattentäta tyget, de sömförseglade dragkedjorna och färgvalet. Allt som behövs för en av de bästa golfväskorna på marknaden.

Läs vår fullständiga recension av Titleist Cart 15 StaDry här.

FÖRDELAR

 • En 15 delad topp
 • Helt vattentät med inkluderad regnhuva
 • Många och rymliga fickor
 • Högkvalitativ konstruktion
 • NACKDELAR

  1. Det högre priset

  2. Cobra Ultradry Pro Vagnbag

  Näst Bäst i Test Vattentät Golfbag

  Cobra Ultradry Pro Vagnbag är ett utmärkt val för golfspelare som söker en lätt, slitstark och vattentät golfbag. Trots det något högre priset och något mindre fickutrymme jämfört med vissa konkurrenter, erbjuder den en högkvalitativ och funktionell lösning som kommer att hålla din utrustning skyddad i alla väderförhållanden.

  8.5

  PRISVÄRD

  8.4

  KVALITÉ

  8.5

  VIKT

  8.1

  ORGANISATION

  Cobra Ultradry Pro Vagnbag är ett högkvalitativt och vattentätt alternativ för golfare som söker en slitstark och funktionell golfbag från Cobra. Även om priset är något högre än vissa andra alternativ på marknaden, kompenseras detta av dess funktionalitet och kvalitet.

  Med en relativt lätt vikt på cirka 2,4 kg är Cobra Ultradry Pro Vagnbag bekväm att bära runt golfbanan. Den lätta konstruktionen och smidigheten gör den idealisk för golfspelare som vill ha en lätt och enkel att använda vagnbag.

  Organisationen i Cobra Ultradry Pro Vagnbag är okej, med sju fickor som erbjuder tillräckligt med utrymme för att förvara dina nödvändiga tillbehör. Enkel åtkomst till alla fickor gör det enkelt att hitta och använda dina tillbehör när du behöver dem.

  Det som verkligen gör Cobra Ultradry Pro Vagnbag speciell är dess vattentäta konstruktion. Den är tillverkad av slitstarka och vattentäta material med extra förstärkta sömmar, vilket gör den idealisk för att skydda din utrustning under regniga golfrundor.

  En nackdel med Cobra Ultradry Pro Vagnbag är att den inte erbjuder lika mycket fickutrymme som vissa konkurrerande modeller, som Titleist Players 5. Detta kan vara ett problem för vissa golfspelare som behöver mer förvaringsutrymme för deras tillbehör.

  Läs vår fullständiga recension av Cobra Ultradry Pro här.

  FÖRDELAR

 • Lättviktig och smidig användning och bära
 • Enkel åtkomst till alla fickor
 • Vattentät med extra förstärkta sömmar
 • NACKDELAR

  • Inte lika mycket fickutrymme som Titleist Players 5 ovan

  3. Callaway Golf Fairway C HD

  Bästa Bärbara Vattentäta Golfbag

  Callaway HyperDry C Waterproof golfbag är en lätt och funktionell vattentät bärväska med slitstarkt ultralätt tyg, sömförseglade fickor och svetsade dragkedjor. Den har fyra dividers med full längd för att skydda golfklubborna och är idealisk för golfspelare som vandrar.

  8.5

  PRISVÄRD

  8.4

  KVALITÉ

  8.6

  VIKT

  8.0

  ORGANISATION

  Callaways vattentäta golfbag är den bästa vattentäta bärbagen på marknaden. För en golfrunda behöver du en vattentät väska som är lätt, lätt att bära och har tillräckligt med förvaringsutrymme. Fairway C golfbagen från Callaway uppfyller alla dessa krav.

  Väskan är tillverkad av ett ultralätt 50 denier belagt tyg som är slitstarkt och håller vattnet borta från din utrustning. Dessutom har väskan sömförseglade fickor och svetsade dragkedjor, så du behöver inte oroa dig för att din utrustning ska bli blöt även under de värsta stormarna.

  Callaway Hyper C är en dröm för golfspelare som vandrar. Väskan har en Self Balance X Act Fit Strap som gör det lätt att bära och justera väskan. Det är också en av de lättare vattentäta väskorna på marknaden, med en vikt på strax under fyra pund.

  Väskan har fyra dividers med full längd, vilket är ovanligt för en ståväska, men kommer att hålla golfklubborna väl skyddade under hela rundan. Sammantaget är Callaway Waterproof golfbag en vattentät, lätt och funktionell väska för alla golfspelare.

  Läs vår fullständiga recension av Callaway Fairway C här.

  FÖRDELAR

 • Extremt kompakt och lättviktig design
 • Helt vattentät med sömförseglad konstruktion
 • Ergonomisk design som är bekväm att bära
 • Prisvärd
 • NACKDELAR

  • Inte särskilt mycket utrymme eller fickor

  Motocaddy's Dry-Series är en flaggskeppsgolfväska med en 100% vattentät design, 14 avdelare i full längd, japanska YKK-dragkedjor och sju rymliga fickor med termosäkrade dragkedjor. Trots en högre prislapp än budgetalternativ, är den robusta konstruktionen och stora förvaringsutrymmet värt pengarna för seriösa golfspelare.

  8.6

  PRISVÄRD

  8.4

  KVALITÉ

  8.4

  VIKT

  8.1

  ORGANISATION

  Motocaddy's Dry-Series är deras flaggskepp bland golfväskor, och den mest populära väskan är den ultimata vattentäta golfbagen. Väskan har sju rymliga fickor, inklusive torra värdesaker, mat- och dryckesutrymmen.

  Väskan är 100% vattentät och gjord av ett slitstarkt rip-stop-mylonmaterial med värmesvetsade sömmar och termosäkrade dragkedjor. Den har också ett grepphandtag för lätt lyftning och en integrerad paraplyhylsa för snabb åtkomst till en mängd funktioner, inklusive 14 avdelare i full längd, japanska YKK-dragkedjor för smidig öppning med en hand, en anti-twist-bas, en vattentät regnskyddshuva, hållare för scorekort och en handduk- och tillbehörskrok.

  Vikten på väskan är 2.6 kg och den finns i två färger. Motocaddy-väskan kostar lite mer än budgetalternativ, men med dess slitstarka och rejäla konstruktion, stora och rymliga fickor med dragkedjor och 100% vattentät design är det värt det. Att äga en Motocaddy-vagn utan en sådan väska är som att köpa en bil utan säten.

  Läs vår fullständiga recension av Motocaddy Dry-Series här.

  FÖRDELAR

 • Slitstark och rejäl konstruktion med bra hållbarhet
 • Stora och rymliga fickor med dragkedjor
 • 100% vattentät design
 • NACKDELAR

  • Kostar lite mer än budgetalternativ

  5. Inesis Bärbag Med Stativ Golf

  Bästa Billiga Golfbag

  Få utmärkt valuta för pengarna med Inesis vattentäta stativväska - en prisbelönt, snygg och användbar väska som överträffar andra liknande väskor från mer kända märken. Med lätt material, 14 individuella avdelare för golfklubbor och justerbara stödjande band, är denna vattentäta väska en toppresterande produkt som står i nivå med de bästa på marknaden, till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

  8.8

  PRISVÄRD

  8.1

  KVALITÉ

  8.4

  VIKT

  8.0

  ORGANISATION

  Inesis vattentäta stativväska är en snygg och användbar väska som vann en plats i Editor's Choice-priset för år 2022. Du får otroligt mycket valuta för pengarna jämfört med andra liknande väskor från mer kända märken.

  Väskan är gjord av ett lätt material av polyetentereftalat och har 14 individuella avdelare för dina golfklubbor, så du kan hålla dig organiserad. De stödjande banden är lätta att justera till önskad längd och sitter stadigt på plats när du går runt på banan.

  När du tar med alla funktioner och prestanda under extrema förhållanden, är den här väskan i nivå med de allra bästa vattentäta golfväskorna på marknaden. Du kommer inte att bli besviken på det du får för pengarna med Inesis vattentäta stativväska.

  FÖRDELAR

 • Extremt prisvärd
 • Mycket enkel att bära tack vare de extra axelremmarna
 • Lätt stativ som står stabilt
 • NACKDELAR

 • Inte samma höga kvalitet som dyrare alternativ
 • Begränsat med fickor
 • Vattentät Golfbag - Köpguide

  Innan du köper en vattentäta golfbag , finns det en del avvägningar du bör göra. I och emd att det finns mågna olika alternativ ute på marknaden kan det vara svårt att urtskilja vad som faktistk skiljer dessa modeller åt. För att bättre förstå vilken modell som är bäst bör du titta efter följande faktorer.

  Vattentäthet

  När du spelar golf är det viktigt att ha en vattentät bag för att skydda din utrustning mot regn och fukt. En bra vattentät golfbag ger ett viktigt skydd mot dåligt väder så att du kan fortsätta spela utan att oroa dig för skador på din utrustning.

  Det är därför viktigt att välja en golfbag som har hög grad av vattentäthet. De flesta moderna golfväskor har antingen ett vattentätt membran eller impregnering som gör dem resistenta mot fukt och regn. Detta betyder att du kan känna dig trygg med att din utrustning förblir torr även under de mest ogynnsamma väderförhållandena.

  En annan faktor som bör tas i beaktande när det gäller vattentäthet är andra aspekter av ditt golfspelande, såsom paraplyer och regnkläder. Att ha rätt kläder och accessoarer kan hjälpa till att skydda dig själv samt din utrustning mot skador från regn och fukt. Så se till att du investerar i bästa möjliga golfregnskydd för en fullständig skyddsupplevelse på banan.

  bästa vattentäta golfbag

  Storlek

  Storleken på din golfbag är en viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer den bästa golfbagen för dina behov. Golfväskor finns i olika storlekar och det är viktigt att hitta en storlek som passar dina krav på både utrymme och bekvämlighet.

  Ett enkelt sätt att avgöra om du ska välja en mindre eller större golfbag är genom att titta på diametern på toppen av bagen. Ju större diametern är, desto större blir resten av väskan.

  Om du väljer en golfbag med en 9-tums topp så kommer du också ha gott om utrymme i väskan för avdelare i full längd, kylarficka, klädfack i full längd och mycket mer. En fördel med att välja en större golfbag är att du kan få plats med mer utrustning och tillbehör som kan vara användbara under rundan.

  Men nackdelen med en större golfbag är dess vikt. Om du oftast går runt på banan istället för att köra golfbil, kan det vara bättre att välja en mindre och lättare bag som inte belastar din rygg och axlar alltför mycket.

  Det är också viktigt att tänka igenom vad som verkligen behöver finnas i din golfbag - de flesta spelare har ofta mer utrustning i sin väska än vad de egentligen behöver. Att rensa bort onödig utrustning kan hjälpa dig att minska vikten på bagen och göra den lättare att bära runt på banan.

  Standbags Eller Golfbag Med Vagn?

  Stativ- eller vagnsväska - vilken typ av golfbag passar dig bäst? Båda alternativen finns tillgängliga i vattentäta modeller som skyddar dina klubbor och tillbehör från fukt och regn.

  Standbags är utformade för spelare som föredrar att bära sina klubbor runt på banan. Därför är faktorer som komfort och vikt mycket viktiga. En bra standbag måste också erbjuda både vattentäthet och styrka för att klara av tuffa väderförhållanden. De två nackdelarna med standbags är att de kräver mer ansträngning att använda än vagnsbags, samt att de vanligtvis inte erbjuder lika mycket förvaringsutrymme.

  Trots detta finns det dock flera ståväskor som också kan användas på golfbilar, vilket gör det möjligt att ha en allsidig bag för både bärning och körning.

  Cart bags är till för dem som vill använda golfbilar på banan. Om du väljer denna typ av bag kommer du sannolikt vilja ha en stabil modell som inte bara är lätt att lyfta och flytta runt, utan också en som sitter stadigt på din vagn. En stor fördel med cart bags är att de oftast har gott om förvaringsutrymme för tillbehör, kläder, värdesaker och alla andra golfprylar du kan tänkas behöva under rundan.

  En nackdel med cart bags är dock deras storlek - de tar upp mer utrymme än standbags och måste tas av från vagnen före och efter rundan. Standbags erbjuder därför lite mer frihet när det gäller rörlighet på banan.

  Sammanfattningsvis bör valet mellan en stativ- eller vagnsväska baseras på din personliga preferens och behov. Om du föredrar att bära dina klubbor runt på banan, välj en lättviktig standbag med god ergonomi. Om du föredrar att köra runt i en golfbil, välj en stabil cart bag med gott om förvaringsutrymme. Oavsett vilken typ av bag du väljer ska du se till att den har god vattentäthet så att din utrustning skyddas mot dåligt väder.

  Material

  När det gäller att välja en vattentät golfbag är materialkvaliteten en viktig faktor att tänka på. Du vill ha en golfbag som är tillverkad av högkvalitativt, slitstarkt material som kan motstå fukt och regn under längre tid.

  De flesta moderna vattentäta golfväskor är tillverkade av material som TPU (termoplastiskt polyuretan) eller PVC (polyvinylklorid), som båda är kända för sin höga grad av vattentäthet och hållbarhet. Dessa material har förmågan att stänga ute fukt och regnvatten samtidigt som de skyddar din utrustning från skador.

  Det är också viktigt att titta på sömmarna i din vattentäta golfväska - de bör vara tejpade eller svetsade för att minimera risken för läckage genom minsta möjliga öppningar. Sömmar som inte är ordentligt täta kan orsaka skador på dina klubbor och andra utrustning om vattnet tränger in genom sömmarna.

  Du bör också ta hänsyn till hur lättväktig din golfbag är - ju lättare den är, desto bättre kommer du kunna hantera den på banan. En tung bag kan göra det svårare för dig att bära runt den under rundan vilket kan leda till onödig ansträngning och skador.

  Fickor & Organisation

  Tillbehörsfickor är en viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer en golfbag. En bra golfbag bör ha tillräckligt med fickor och fack för att rymma all den utrustning du behöver under rundan.

  Det finns flera typer av tillbehör som är viktiga att ha till hands på banan, såsom tees, bollar, handskar, handduk, solkräm och snacks. Genom att ha ett dedikerat fack eller ficka för varje typ av utrustning kan du hålla din bag organiserad och lättillgänglig under rundan.

  En annan fördel med att ha flera tillbehörsfickor är att det hjälper dig att balansera vikten i din bag. Om allt packas i samma ficka kan det skapa obalans och göra väskan mer besvärlig att bära runt på banan.

  När du väljer en golfbag bör du också tänka på vilken typ av fickor som är mest användbara för dina behov. En kylarficka kan vara praktisk om du vill hålla dina drycker kalla under rundan eller om du ska spela i varmt väder. En stor ficka för kläder kan vara användbar om du behöver byta om efter rundan eller har extra lager med dig för olika väderförhållanden.

  Handtag & Bärbarhet

  När du väljer en golfbag är det viktigt att tänka på handtag och remmar för att säkerställa att de är bekväma och lätta att hantera. En golfbag som har ergonomiska handtag eller remmar gör det lättare att bära, vilket minskar belastningen på dina armar och rygg under rundan.

  För ståväskor är ett bekvämt bärhandtag avgörande. Det är viktigt att välja en bag med ett mjukt grepp som passar din handstorlek för maximal komfort. Enkel åtkomst till handtaget kan också göra det möjligt för dig att snabbt plocka upp väskan vid behov.

  Vagnsbags bör ha justerbara, stoppade axelremmar som gör det enkelt att bära bagen både över axeln och längs kroppen. Detta fördelar vikten jämnt över kroppen vilket minskar belastningen på ryggen och axlarna. Kvalitativa vagnsbags har också extra handtag i strategiska positioner såsom toppen eller sidorna av bagen vilket gör det lättare att lyfta upp den och placera den på golfskon.

  En annan faktor som bör tas i beaktande när det gäller handtag och remmar är deras hållbarhet. Välj en golfbag med robusta sömmar, högkvalitativt material samt starka dragkedjor för långvarig användning år efter år.

  Hållbarhet

  Hållbarhet är en viktig faktor att tänka på när du väljer en golfbag eftersom du vill investera i en som kommer att hålla länge och klara av olika väderförhållanden över tid. En golfbag måste tåla slag, stötar och slitage från regn, solsken, vind och andra element som kan skada både på insidan och utsidan.

  För att hitta en golfbag med hög hållbarhet ska du leta efter modeller som är tillverkade av slitstarka material som klarar av tuff användning. Vattentäta material såsom nylon eller polyester är populära val eftersom de har bra motståndskraft mot fuktighet och regn samtidigt som de är lätta att rengöra.

  Ytterligare funktioner som bidrar till hållbarheten inkluderar förstärkningar på utsatta områden såsom botten, handtagen och axelremmarna. En stark bottenplatta skyddar dina klubbor från stötar när du ställer ner bagen, medan kvalitativa dragkedjor garanterar en smidig öppning och stängning av fickor.

  En annan faktor att ta hänsyn till är garantierna som erbjuds av tillverkaren. De flesta golfbagstillverkare erbjuder någon form av garanti för sina produkter, vilket ger dig extra trygghet om något skulle gå fel med din bag efter köpet.

  golfa i regn med vattentät golfbag

  Vanliga Frågor Om Vattentäta Golfbagar

  I följande sektion har vi sammanställt några av de mest förekommande frågorna i relation till vattentät golfbag.

  Hur mycket kostar en vattentät golfbag?

  Priset på en vattentät golfbag varierar beroende på olika faktorer, såsom storlek, material och märke. Du kan hitta bra alternativ från runt 1000 kronor upp till flera tusen kronor.

  Kan jag använda min vattentäta golfbag även under torra förhållanden?

  Ja, absolut! En vattentät golfbag fungerar lika bra under torra förhållanden som under regniga dagar.

  Finns det några nackdelar med att använda en vattentät golfbag?

  En eventuell nackdel med att använda en vattentät golfbag kan vara dess högre pris jämfört med icke-vattentäta alternativ. Dessutom kan de vara tyngre än andra väskor vilket kan göra det svårare att bära runt dem på banan.

  Är vattentäta golfväskor värda det?

  Vått väder kan göra allvarlig skada på en golfbag. Om du är en ivrig golfspelare och planerar att spela i alla förhållanden behöver du en golfbag som klarar även detta. Vattentäta golfbagar gör det så mycket lättare för spelarna att stanna ute på banan för de där extra hålen, även när det börjar regna. Vetskapen om att din väska inte kommer att förstöras av en regnskur och att din utrustning kommer att vara skyddad är väl värd priset på den vattentäta golfväskan.

  Vad gör en golfbag vattentät?

  Vattentäta golfbagar är tillverkade av vattentätt eller vattenavvisande tyg. Dessutom kommer dessa golfväskor att vara sömförseglade och ha vattentäta dragkedjor också. Det är viktigt med en vattentät väska att all utrustning på insidan av väskan också håller sig i gott skick.

  Vad ska man göra om det börjar regna när man spelar golf?

  Om det börjar regna när du spelar golf är det viktigt att ta några enkla steg för att skydda din utrustning och hålla dig torr.

  Först och främst bör du försöka täcka dina klubbor med ett regnskydd för golfbag. Det finns många olika typer av regnskydd tillgängliga på marknaden, inklusive plastpåsar eller speciella regnkapor som fästs runt klubborna. Se till att alla dragkedjor och fickor på din golfbag också är stängda så att allt inne i bagen skyddas från vattnet.

  Det är också viktigt att se till att dina grepp hålls torra för att behålla kontrollen över klubborna. Om golfgreppen blir blöta kan det göra det svårt eller omöjligt att få ett bra grepp, vilket kan orsaka dåliga slag. En vattentät väska kan verkligen hjälpa till med detta genom att hålla golfgreppen torra.

  Om det fortsätter regna under hela rundan, se till att du har lämpliga regnkläder för att hålla dig så torr som möjligt. Vattentäta jackor och byxor kommer att skydda dig från vattnet samtidigt som de andas för att undvika överhettning.