Bästa Bollväska För Golf (2024): Bäst i Test

Skriven Av Rikard Hedman  | Uppdaterad: 18 jul 2024

I denna guide testar vi de bästa bollväskan för golf, med recensioner av de bästa alternativen.

Välkommen till vår guide om de bästa bollväskorna för golf! Att ha en bra bollväska är viktigt för golfare i alla åldrar och färdighetsnivåer. Det är en praktisk accessoar som gör det enkelt att bära med sig golfbollar och andra tillbehör runt på banan. Men med så många olika bollväskor på marknaden kan det vara svårt att veta vilken som är rätt för dig.

I denna guide kommer vi att gå igenom de bästa bollväskorna för golf, baserat på faktorer som kvalitet, pris, kapacitet och design. Oavsett om du är en erfaren golfare eller en nybörjare, kommer denna guide att hjälpa dig att hitta den perfekta bollväskan för dina behov.

De Bästa Bollväskorna För Golf Är:

 1. Bäst i Test Bollväska Golf: Titleist Shag Bag
 2. Näst Bäst i Test Bollväska Golf: Orlimar Golf Bag Shag Bag
 3. Bästa Billiga Bollväska: GolfGear Ball Bag Deluxe
 4. Bästa Billiga Shag Bag: GolfGear Shag Bag Aluminium

1. Titleist Shag Bag

Bäst i Test Golfbag Från TaylorMade

Titleist Shag Bag ÄR en utmärkt bollväska som erbjuder hög kvalitet, gott om utrymme och en stilren design. Den kanske inte är det billigaste alternativet, men för den seriöse golfaren är det här en investering som kommer att hålla länge och göra det enkelt att bära och organisera golfbollar på banan.

7.5

PRISVÄRD

9.0

KVALITÉ

8.6

UTRYMME

Titleist Shag Bag är kanske inte det billigaste alternativet på marknaden, men den erbjuder ändå bra värde för pengarna. Med tanke på dess höga kvalitet och funktioner är det inte svårt att se varför denna bollväska anses vara prisvärd av många golfare. Även om den ligger i en högre prisklass jämfört med vissa andra modeller, får man mycket för pengarna.

När det kommer till kvalitet, står Titleist Shag Bag verkligen ut. Den är tillverkad med samma slitstarka material som används på Tour, vilket innebär att den är byggd för att tåla tuffa förhållanden och långvarig användning. Denna högkvalitativa konstruktion och materialval gör den till en utmärkt investering för golfare som vill ha det bästa av det bästa.

Bollväska Golf Titleist Shag Bag erbjuder gott om utrymme för att förvara många golfbollar. Det rymliga insidan gör det enkelt att organisera och bära bollar under träningspass eller tävlingar. Att ha tillräckligt med utrymme för att förvara alla bollar du behöver är viktigt, och den här väskan lyckas med det med råge.

Fördelarna med Titleist Shag Bag inkluderar en snygg och stilren design, samt bekväma handtag i högkvalitativt material. Dessa handtag gör det lätt att bära väskan, oavsett hur mycket den väger. Nackdelarna med denna modell är främst det höga priset och att den saknar en bollupplockningsfunktion. Men om du är villig att betala extra för hög kvalitet och inte behöver en bollupplockningsfunktion, är det här definitivt en bollväska att överväga.

FÖRDELAR

 • Högkvalitativ konstruktion med slitstarkt material - samma som på Tour
 • Rymlig insida för många golfbollar
 • Snygg och stilren design
 • Bekväma handtag i högkvalitativt material
 • NACKDELAR

 • Dyr modell
 • Ingen bollupplockningsfunktion
 • 2. Orlimar Golf Bag Shag Bag

  Näst Bäst i Test Bollväska Golf

  Orlimar Golf Bag Shag Bag är ett rymligt och praktiskt alternativ för golfare som söker en bollväska med smarta funktioner och högkvalitativ konstruktion. Även om den är något dyrare och fodralet för bollarna kanske inte är det mest hållbara, kompenserar den med sin användarvänlighet och smarta bolluppsamlingsfunktion, vilket gör den till ett populärt val bland golfentusiaster.

  7.7

  PRISVÄRD

  8.6

  KVALITÉ

  8.4

  UTRYMME

  Orlimar Golf Bag Shag Bag är ett något dyrare alternativ på marknaden, men dess smarta design och funktioner gör den till ett prisvärt val för golfare som är villiga att betala lite extra. Trots att den ligger i en högre prisklass jämfört med vissa andra modeller, kompenserar den med sina användarvänliga och praktiska egenskaper.

  Denna bollväska erbjuder en högkvalitativ konstruktion, med handtag i aluminium som ger en robust och hållbar känsla. Orlimar Golf Bag Shag Bag levererar överlag en bra kvalitet, men det är viktigt att notera att fodralet för bollarna är något tunnare än hos vissa konkurrenter. Detta innebär att hållbarheten kanske inte är lika imponerande som hos de allra bästa modellerna.

  Med plats för upp till 80 golfbollar är Orlimar Golf Bag Shag Bag både rymlig och praktisk. Detta ger golfare möjlighet att enkelt bära och organisera ett stort antal bollar under träningspass och tävlingar. Dess generösa utrymme gör den till ett attraktivt alternativ för de som behöver mycket plats för sina golfbollar.

  En av de stora fördelarna med Orlimar Golf Bag Shag Bag är dess smarta design som gör det enkelt att plocka upp bollar utan att böja sig ner. Detta sparar tid och ansträngning under träningspass och ger en smidigare upplevelse på banan. Dessutom är väskan väldigt enkel att använda, vilket gör den till ett populärt val bland golfare.

  Nackdelarna inkluderar det höga priset och fodralets något tunnare material. Detta kan innebära att hållbarheten inte är lika bra som hos vissa andra modeller, men för de som värdesätter användarvänlighet och praktiska funktioner kan detta vara en kompromiss som är värd att göra.

  FÖRDELAR

 • Smart design för att enkelt kunna plocka upp bolalr utan att böja sig ner
 • Rymligt med utrymme för upp till 80 golfbollar
 • Högkvalitativ konstruktion och handtag i aluminium
 • Väldigt enkel att använda
 • NACKDELAR

 • Dyr modell
 • Fodralet för bollarna är lite tunnare, och har därför inte den bästa hållbarheten
 • 3. GolfGear Ball Bag Deluxe

  Bästa Billiga Bollväska

  GolfGear Ball Bag Deluxe är ett bra alternativ för golfare som söker en prisvärd och funktionell bollväska. Med gott om utrymme och en praktisk extern ficka för små golfprylar, är detta en väska som levererar mycket för sitt pris. Även om kvaliteten och hållbarheten kanske inte är lika imponerande som hos dyrare modeller, är detta en överkomlig bollväska som kommer att tillgodose behoven hos de flesta budgetmedvetna golfare.

  8.6

  PRISVÄRD

  7.8

  KVALITÉ

  8.4

  UTRYMME

  GolfGear Ball Bag Deluxe är ett utmärkt alternativ för golfare som söker en bollväska som är både prisvärd och funktionell. Denna modell erbjuder mycket för pengarna och är ett bra val för de som inte vill spendera en förmögenhet på en bollväska, men ändå vill ha en väska som kan erbjuda gott om utrymme och vissa praktiska funktioner.

  När det gäller kvalitet, är GolfGear Ball Bag Deluxe inte i samma liga som de dyrare alternativen på marknaden, men den levererar ändå en acceptabel kvalitet för sitt pris. Med kraftfulla handtag och en övergripande anständig konstruktion, är detta en bollväska som kommer att hålla för den genomsnittliga golfaren som inte förväntar sig en toppmodell.

  GolfGear Ball Bag Deluxe erbjuder gott om utrymme för att förvara många golfbollar, vilket är en viktig faktor för många golfare. Dessutom inkluderar väskan en extern ficka för att förvara andra små golfprylar, vilket gör den ännu mer funktionell och praktisk att använda både på och utanför banan.

  Fördelarna med GolfGear Ball Bag Deluxe inkluderar dess prisvärda prislapp, generösa utrymme för golfbollar och praktiska externa ficka för små golfprylar. Kraftfulla handtag gör den också bekväm att bära och hantera under träningspass och tävlingar.

  Nackdelarna är främst att väskan inte erbjuder samma höga kvalitet eller hållbarhet som dyrare alternativ. Detta innebär att den kanske inte är det bästa valet för mycket krävande eller professionella golfare, men för de som är ute efter en mer budgetvänlig lösning, är detta en mycket acceptabel kompromiss.

  FÖRDELAR

 • Prisvärd modell
 • Bra med utrymme för många golfbollar
 • Extern ficka för att förvara andra små golfprylar
 • Kraftfulla handtag
 • NACKDELAR

  • Inte samma höga kvalitet eller hållbarhet som dyrare alternativ

  4. GolfGear Shag Bag Aluminium

  Bästa Billiga Shag Bag

  GolfGear Shag Bag Aluminium är ett bra alternativ för golfare som söker en prisvärd och enkel shag bag. Även om den kanske inte erbjuder samma höga kvalitet och kapacitet som vissa andra modeller, levererar den ändå en acceptabel prestanda för sitt pris och är ett lämpligt val för de som har mer begränsade behov och en stramare budget.

  8.5

  PRISVÄRD

  7.7

  KVALITÉ

  8.2

  UTRYMME

  GolfGear Shag Bag Aluminium är en prisvärd modell som passar golfare som söker en enkel och funktionell shag bag utan att spendera mycket pengar. Trots att den kanske inte erbjuder samma höga kvalitet som dyrare alternativ, får man mycket för pengarna och en shag bag som uppfyller grundläggande behov.

  När det gäller kvalitet, ligger GolfGear Shag Bag Aluminium något under de dyrare modellerna på marknaden. Men för sitt pris, erbjuder den ändå en acceptabel kvalitet och är byggd för att klara av vardagligt bruk. Den avskalade och simpla designen bidrar till dess användarvänlighet, även om den kanske inte är lika robust och hållbar som vissa konkurrenter.

  GolfGear Shag Bag Aluminium har en kapacitet som rymmer färre golfbollar än vissa av sina konkurrenter, som Orlimars modell ovan. Detta kan vara en nackdel för golfare som behöver mycket utrymme för sina bollar, men för de som inte behöver bära runt på ett stort antal bollar, kan detta vara tillräckligt.

  Fördelarna med GolfGear Shag Bag Aluminium inkluderar dess prisvärda prislapp, användarvänlighet och avskalade design. Dessa egenskaper gör den till en attraktiv lösning för golfare som söker en enkel och funktionell shag bag utan att bryta banken.

  Nackdelarna med denna modell är att den inte har samma höga kvalitet eller hållbarhet som dyrare alternativ och att den rymmer färre golfbollar än vissa konkurrerande modeller. Detta innebär att den kanske inte är det bästa valet för golfare som kräver mycket utrymme eller högsta kvalitet, men för de som är ute efter en mer budgetvänlig lösning, är detta en tillfredsställande kompromiss.

  FÖRDELAR

 • Prisvärd modell
 • Enkelanvänd
 • Avskalad och simpel design
 • NACKDELAR

 • Inte samma höga kvalitet eller hållbarhet som dyrare alternativ
 • Rymmer färre golfbollar än Orlimars modell ovan
 • Bollväska Golf - Köpguide

  När du köper en bollväska för golf kommer du att upptäcka att det finns många olika typer. För att säkerställa att du fattar rätt beslut bör du vara uppmärksam på följande egenskaper som alla bidrar till att göra den bästa bollväskan:

  Storlek

  När det gäller storleken på bollväskan är det viktigt att hitta en som är tillräckligt stor för att rymma all utrustning du behöver under din träning. Detta inkluderar golfbollar, peggar, handskar och eventuellt en handduk eller vattenflaska. Om du har en tendens att använda mycket utrustning eller träna länge, kan det vara en bra idé att välja en större bollväska för att kunna förvara tillräckligt med bollar och annan utrustning.

  Å andra sidan, om du bara ska spela några hål och inte vill ha för mycket vikt att bära runt, kan en mindre bollväska vara mer passande. En mindre väska kan också vara mer praktisk om du behöver ta med dig bollen runt banan och spela från olika platser.

  Det är också viktigt att tänka på formen och vikten på bollväskan när du väljer storlek. En stor bollväska kan rymma mer utrustning, men kan också vara tung att bära runt på banan. Se till att välja en väska som passar din kropp och bekvämt kan bäras under hela ronden utan att orsaka obekväma tryckpunkter.

  Sist men inte minst, om du vill använda din bollväska på en golfvagn eller golfbil är det viktigt att se till att den passar på dessa fordon. Många bollväskor är speciellt utformade för att passa på vagnar eller bilar, så se till att välja en som passar dina behov och preferenser.

  Handtag

  Att ha ett ergonomiskt och bekvämt handtag på bollväskan är avgörande för att undvika skador och obehag när du bär din utrustning runt banan. Ett bra handtag gör det möjligt för dig att bära bollen med minimal ansträngning och minskar risken för överansträngning och skador på händerna och ryggen.

  Ett vadderat handtag är en viktig funktion att leta efter. Det ger extra stöd och komfort när du bär din bollväska. Många bollväskor har en rem som du kan använda för att bära väskan över axeln, vilket kan vara ett bekvämare alternativ än att bära den med handtaget. Om du väljer en bollväska med rem, se till att remmen är justerbar så att du kan anpassa den till din kropp och bärstil.

  Det är också viktigt att se till att handtaget är robust och säkert fäst vid väskan. Se till att handtaget tål vikten av bollväskan och att det inte kommer att lossna eller gå sönder under användning.

  Slutligen är det värt att notera att vissa bollväskor har mer än ett handtag eller rem, vilket ger dig mer flexibilitet i hur du väljer att bära din utrustning. Till exempel kan vissa väskor ha både ett vadderat handtag och en justerbar axelrem för att ge dig flera alternativ för att bära din bollväska.

  Funktionalitet

  När det gäller funktionalitet, vill du se till att din bollväska har funktioner som gör det enkelt och bekvämt för dig att använda under din träning eller på banan. En av de viktigaste funktionerna att leta efter är en enkel och bekväm mekanism för att ta bort eller sätta i golfbollar.

  En shagbag, som nämnts, är en utmärkt funktion som gör att du kan plocka upp golfbollar utan att behöva böja dig framåt. Detta kan vara en stor fördel, särskilt om du tränar under längre perioder eller har ryggproblem. Se till att din bollväska har en shagbag-funktion om det är något som är viktigt för dig.

  En annan viktig funktion att tänka på är förvaringsutrymmet. De flesta bollväskor har flera fickor för att förvara golfutrustning som peggar, handskar, handdukar och annat. Se till att välja en bollväska som har tillräckligt med förvaringsutrymme för dina behov och att fickorna är tillräckligt stora för att rymma dina föremål.

  En annan funktion att leta efter är en vattenbeständig botten. Detta kan vara särskilt viktigt om du kommer att använda din bollväska i fuktiga eller regniga förhållanden. En vattenbeständig botten kan hjälpa till att skydda din utrustning från fukt och mögel.

  Hållbarhet

  När det gäller hållbarhet är det viktigt att investera i en bollväska av hög kvalitet som kan klara av slitage och väderförhållanden. Bollväskor som är tillverkade av högpresterande och robusta material kommer att hålla längre och tåla mer slitage än billigare väskor som lätt kan gå sönder.

  Materialen som används för att tillverka bollväskor kan variera, men vanligtvis är de tillverkade av nylon, polyester eller läder. Nylon och polyester är vanliga materialval på grund av deras lätta vikt, hållbarhet och motståndskraft mot väder och vind. Läderväskor är också populära för sin elegans och kvalitet, men de är oftast dyrare och tyngre än andra material.

  Det är också viktigt att se till att bollväskan har starka sömmar och dragkedjor. Dessa kan utsättas för mycket slitage när du använder din bollväska regelbundet, så se till att de är tillverkade av högkvalitativa material som kan tåla tryck och stress.

  Slutligen, se till att din bollväska har en stark och robust botten som kan hantera vikten av golfbollar och annan utrustning som du bär runt. En svag botten kan ge vika under trycket och skada din utrustning, så välj en bollväska som har en stark och tålig botten.

  Att investera i en hållbar bollväska är en klok investering på lång sikt, eftersom den kommer att hålla längre och skydda din golfutrustning bättre. Så se till att välja en bollväska som är tillverkad av högkvalitativa material och har robusta sömmar, dragkedjor och botten.

  Pris & Budget

  När du väljer en bollväska är det viktigt att ha en budget i åtanke. Det finns bollväskor i olika prisklasser, från budgetalternativ till lyxiga alternativ. Det är dock viktigt att komma ihåg att det inte alltid är nödvändigt att köpa den dyraste bollväskan på marknaden för att få en som passar dina behov.

  Det är viktigt att välja en bollväska som passar din budget, men samtidigt uppfyller dina krav för kvalitet, funktionalitet och hållbarhet. Tänk på att en högre prislapp inte alltid betyder bättre kvalitet eller funktioner. Det är viktigt att läsa recensioner och söka efter rekommendationer från andra golfare för att få en bättre uppfattning om vilka bollväskor som ger mest värde för pengarna.

  En annan faktor att tänka på när det gäller budget är att det kan vara värt att vänta på rea-erbjudanden eller andra kampanjer innan du köper en bollväska. Många butiker och online-återförsäljare erbjuder regelbundet rabatter och specialerbjudanden på golfutrustning, så håll utkik efter dessa för att få en bättre deal.

  bra golfväska för golf

  Vanliga Frågor Om Bollväska För Golf

  I följande sektion har vi sammanställt några av de mest förekommande frågorna i relation till bollväskor.

  Varför skulle jag behöva en bollväska?

  När du tränar är de ett bra sätt att samla ihop dina golfbollar så snabbt och effektivt som möjligt. Tillsammans med det snabba systemet minskar de risken för skador eftersom du inte konsekvent behöver böja dig ner för att använda den.

  Kan jag förvara andra saker än golfbollar I min shagbag?

  Ja, du kan tekniskt sett förvara vad du vill i din golf shagbag, från bollar till skor. Även om de främst är utformade för att bära golfbollar till träningspass kan du i teorin förvara dina golfskor i en shagbag eller någon annan utrustning som är tillräckligt liten för att få plats i väskan. Kom dock ihåg att vissa shag bags inte är tillräckligt ventilerade för att bära dina skor efter en runda, vilket kan ge upphov till svettlukt i baggen.

  Hur många golfbollar får plats I en bollväska?

  Precis som alla andra modeller varierar det. De flesta shag bags rymmer 30-50 golfbollar utan problem, medan vissa rymmer mycket mindre eller mycket mer. I slutändan beror det på vad du vill ha av en golf shagbag. Om du letar efter en som rymmer flest golfbollar behöver du en större modell. Om du däremot köper en mer kompakt modell kan du räkna med mindre förvaringsutrymme.

  Vilken är den bästa storleken på en bollväska?

  Den bästa storleken på en bollväska beror på dina personliga preferenser och behov. Om du planerar att använda din bollväska främst på och runt träningsgreenerna, kan en större väska som rymmer fler golfbollar vara en fördel. Men kom ihåg att ju större väskan är, desto svårare kan den vara att bära. Tänk på storleken på din bollväska beroende på hur mycket du vill träna och vilken utrustning du vill använda.

  Ska jag köpa en bollväska med en shagbag-funktion?

  Att ha en shagbag-funktion kan vara en fördel eftersom den gör det möjligt att plocka upp golfbollar utan att behöva böja sig framåt, vilket minskar belastningen på ryggen. Men om detta är något du vill ha beror på dina personliga preferenser och behov. Se till att välja en bollväska med funktioner som passar dina behov och preferenser.

  Vilken typ av handtag är mest bekvämt för att bära en bollväska?

  Det mest bekväma handtaget för att bära en bollväska är ett vadderat handtag som ger extra stöd och komfort när du bär din utrustning. En axelrem kan också vara ett bekvämt alternativ om du föredrar att bära bollväskan över axeln. Se till att handtaget är robust och säkert fäst vid väskan, och välj ett handtag som passar din bärstil.

  Hur mycket ska jag förvänta mig att betala för en bra bollväska?

  Priset på en bra bollväska kan variera beroende på märke, material och funktioner. Generellt sett kan du förvänta dig att betala någonstans mellan 200 till 1500 kronor för en högkvalitativ bollväska. Tänk på din budget och välj en bollväska som uppfyller dina behov utan att spräcka din plånbok. Se också efter erbjudanden och kampanjer som kan hjälpa dig att spara pengar på din bollväska.