• Hem
  • 5 Bästa Puttmatta (2023): Bäst i Test

5 Bästa Puttmatta (2023): Bäst i Test

bästa puttmatta golf bäst i test

Denna jämförelseguide handlar om de bästa puttmattealternativen på marknaden för golfare som vill förbättra sin puttingförmåga. Vi vet att att hitta en puttmatta som matchar ens specifika behov kan vara svårt, därför har vi sammanställt en lista över de mest rekommenderade alternativen för både hemma- och träningsanvändning.

Med hjälp av våra expertrecensioner och datainsamling kan du hitta det perfekta alternativet för att ta din putting till nästa nivå.

1. PuttOUT Puttmatta
Bäst i Test Puttmatta

8.5

Prisvärd

8.5

Kvalité

8.6

Funktionalitet

8.7

Yta & Stabilitet

Design och konstruktion

En av de viktigaste faktorerna att ta med i beräkningen när det gäller en puttmatta är hur väl den är konstruerad. PuttOUT Puttmatta erbjuder en högkvalitativ konstruktion, vilket innebär att man direkt märker hur mycket arbete och tanke som ligger bakom den. Mattan ligger platt på alla ytor, vilket är en viktig detalj för att att resultatet av dina puttar inte ska påverkas negativt. Denna konstruktion gör att man kan få mycket nytta av träningen och snabbt märka förbättringar i sin teknik.

Smidighet och transport

Ett annat viktigt element att tänka på är hur enkelt det är att transportera och förvara puttmattan när den inte används. I detta avseende utmärker sig PuttOUT Puttmatta genom att vara relativt lätt och smidig att hantera. Mattan är även underhållsfri vilket underlättar i längden. Den har också en viss längd, men inte så stor att den blir opraktisk och otymplig att använda i mindre utrymmen.

Hastighet och spelyta

PuttOUT Puttmatta erbjuder en medium till snabb hastighet, vilket är utmärkt för att träna upp både ditt tempo och dina puttar på kortare distanser. Den kan naturligtvis inte ersätta känslan av en riktig green, men för att vara en puttmatta kommer den väldigt nära. Det ger dig möjlighet att förbättra dina färdigheter och anpassa din teknik för att passa olika scenarier på riktiga banor. Ytan är stabil och jämn vilket hjälper dig att träna upp dina puttar utan störande ojämnheter.

Övningar och guider

En mycket uppskattad aspekt av PuttOUT Puttmatta är att den kommer med tydliga guider och punkter att träna mot. Det innebär att du får konkreta övningar att köra och kan utmana dig själv att förbättra ditt resultat. På så sätt får träningen inte bara ett tydligt mål, utan också en faktor av underhållning och belöning när du märker att du blir bättre och bättre. Det är en värdefull egenskap i en puttmatta, eftersom det hjälper dig att hålla motivationen uppe och stärka ditt självförtroende inför riktiga utmaningar på banan.


2. Puttmatta Wellputt
Näst Bäst i Test Puttmatta

7.2

Prisvärd

8.8

Kvalité

8.8

Funktionalitet

8.7

Yta & Stabilitet

Storlek och flexibilitet

Puttmatta Wellputt imponerar direkt när man tar den ur förpackningen med sina generösa dimensioner. Den finns att tillgå i både 3 och 4 meter, vilket innebär att du har möjlighet att öva på en mängd olika längder av puttar i ditt hem. Detta ger dig som användare möjligheten att förbättra din sänkradius och bygga upp en skicklig puttrutin för din golfspel. Med sin flexibilitet och anpassningsbarhet kan Puttmatta Wellputt enkelt bli en favorit i hemmet för både nybörjare och erfarna golfare.

Wellputt-appen och dess övningar

När du köper Puttmatta Wellputt får du också tillgång till den exklusiva Wellputt-appen. Denna app innehåller inte mindre än 50 olika övningar som är specifikt anpassade för att utnyttja de unika egenskaperna hos din nya puttmatta. Dessa övningar täcker allt från grundläggande teknik till mer avancerade moment, och hjälper dig att bygga upp självförtroendet i din puttning. Att få tillgång till dessa övningar är guld värt för dig som vill ta ditt golfspel till nästa nivå.

Hastighet och grepp

Puttmatta Wellputt bjuder på en snabb och jämna yta med en stimp på 11. Detta innebär en utmärkt hastighet som påminner om det du kommer att möta på de bästa golfbanorna. Dessutom ger ytan ett mycket bra grepp åt bollen, vilket är viktigt för att du ska kunna utveckla din puttingkänsla och kontroll. Tack vare sin hastighet och grepp ger Puttmatta Wellputt en realistisk upplevelse som är svår att återskapa med andra puttmattor på marknaden.

Design och kvalitetskänsla

Slutligen är det viktigt att lyfta fram den snygga och stilrena designen hos Puttmatta Wellputt. Den klassiska grönsvarta färgkombinationen utstrålar kvalitet och prestige och förhöjer känslan av att träna på en exklusiv golfbana. Materialval och sömnad är av hög kvalitet, vilket gör att mattan både ser och känns mycket gedigen och lyxig. Trots det högre priset för Puttmatta Wellputt kan man utan tvekan säga att man får vad man betalar för, och kanske till och med lite mer.


3. Masters Puttmatta
Bästa Billiga Puttmatta

9

Prisvärd

7.8

Kvalité

7.4

Funktionalitet

8

Yta & Stabilitet

Prisvärdhet och enkelhet

Masters Puttmatta är ett utmärkt val för dig som söker en prisvärd och enkel puttmatta för att träna dina puttningar hemma. Denna puttmatta sticker ut tack vare sitt extremt bra pris i förhållande till kvaliteten. Med en så pass simpel design är det också enkelt att rulla ihop och transportera puttmattan, vilket gör den lämplig för de som önskar ta med sig mattan till olika platser för träning.

Rullkänsla och stabilitet

Som en erfaren golfspelare har jag provat många olika puttmattor, och jag kan intyga att Masters Puttmatta erbjuder en mycket bra rullkänsla. Golfbollarna rullar jämnt och fint över mattans yta, vilket ger en realistisk känsla av att putta på en riktig green. Ytan och stabiliteten är imponerande med tanke på priset, och jag skulle ranka den som en solid 8 på en 10-gradig skala.

Funktionalitet och träning

Masters Puttmatta är en grundläggande puttmatta som passar utmärkt för att träna på raka puttningar. Den erbjuder dock inte olika zoner eller höjdskillnader för mer avancerad träning. För den som är ute efter en mer komplex puttmatta för att finslipa sina färdigheter kan detta vara en begränsning. Men för nybörjare eller golfspelare som vill träna grundläggande puttningar är denna puttmatta mer än tillräcklig.

Kvalitet i förhållande till pris

Masters Puttmatta kanske inte har den högsta kvaliteten jämfört med andra dyrare alternativ på marknaden, men den erbjuder ändå ett utmärkt värde för pengarna. Med en kvalitetsbetyg på 7.8 och funktionalitet på 7.4 är det svårt att hitta en bättre puttmatta i samma prisklass. Om du letar efter en prisvärd puttmatta för grundläggande träning, är detta definitivt ett bra val att överväga.


4. Golf Gear Puttmatta Deluxe
Bästa Puttmatta För Inomhus

8

Prisvärd

8.3

Kvalité

8.5

Funktionalitet

8.5

Yta & Stabilitet

Praktisk storlek och mångsidighet

Golf Gear Puttmatta Deluxe är ett bra alternativ för inomhusträning tack vare sin mångsidiga storlek. Den är tillräckligt smal för att inte ta upp för mycket plats i ditt hem, samtidigt som den erbjuder en bra längd för varierad träning. Som en erfaren golfspelare uppskattar jag den kompakta storleken och dess förmåga att passa i de flesta inomhusmiljöer utan att kännas alltför skrymmande.

Fyra olika puttzoner

En av de stora fördelarna med Golf Gear Puttmatta Deluxe är dess fyra olika puttzoner, vilket ger dig möjlighet att träna på olika typer av puttningar. Detta är en av anledningarna till att jag föredrar denna puttmatta över andra enklare alternativ. De olika zonerna erbjuder en större utmaning och möjligheter för att finslipa dina puttfärdigheter, vilket är viktigt för att utvecklas som golfspelare.

Kvalitet och prisvärdhet

Golf Gear Puttmatta Deluxe har en relativt bra kvalitet med ett kvalitetsbetyg på 8.3. Även om rullkänslan inte är lika jämn som hos våra toppval, är den fortfarande tillfredsställande för inomhusträning. När det gäller prisvärdhet får den ett betyg på 8, vilket innebär att den kanske är något för dyr för den kvalitet den erbjuder. Dock är det fortfarande ett bra alternativ om du är villig att betala lite extra för en mer mångsidig puttmatta.

Yta och stabilitet

Ytan och stabiliteten på Golf Gear Puttmatta Deluxe är ganska imponerande, med ett betyg på 8.4. Mattan ligger stadigt på golvet, vilket gör att du kan fokusera på din träning utan att oroa dig för att mattan rör sig. Jag har använt denna puttmatta under en längre tid och kan säga att den håller sig stabil även efter frekvent användning, vilket är viktigt för att bibehålla en realistisk och konsekvent rullkänsla.


5. Golf Gear Putting Mat Return
Bästa Liten Puttmatta

8.7

Prisvärd

8.1

Kvalité

7.8

Funktionalitet

7.9

Yta & Stabilitet

Prisvärdhet och kompakthet

Golf Gear Putting Mat Return är ett utmärkt val för dig som söker en liten och prisvärd puttmatta. Med ett prisvärdhetsbetyg på 8.7 får du mycket för pengarna med denna puttmatta. Dess lilla och kompakta storlek gör den mycket enkel att använda i mindre utrymmen, vilket är perfekt för dig som inte har gott om plats för en större puttmatta.

Bollreturer för praktisk användning

En av de stora fördelarna med Golf Gear Puttmatta Deluxe är dess fyra olika puttzoner, vilket ger dig möjlighet att träna på olika typer av puttningar. Detta är en av anledningarna till att jag föredrar denna puttmatta över andra enklare alternativ. De olika zonerna erbjuder en större utmaning och möjligheter för att finslipa dina puttfärdigheter, vilket är viktigt för att utvecklas som golfspelare.

Funktionalitet och träningsomfång

Golf Gear Putting Mat Return är inte den mest funktionella puttmattan på marknaden, med ett funktionalitetsbetyg på 7.8. Dess snäva träningsomfång innebär att den kanske inte är det bästa alternativet för dig som vill träna på en större variation av puttningar. Men om du är ute efter en grundläggande puttmatta för att träna på korta och raka puttningar är detta en mycket bra investering.

Yta och stabilitet

Ytan och stabiliteten på Golf Gear Putting Mat Return är tillfredsställande, med ett betyg på 7.9. Även om det inte är den mest stabila puttmattan jag har använt, så fungerar den tillräckligt bra för att ge en realistisk känsla av att putta på en riktig green. Om du letar efter en liten och prisvärd puttmatta för att träna grundläggande puttningar, är detta definitivt ett bra val att överväga.


Köpguide - puttmatta

Storlek och längd

När du ska köpa en puttmatta är det viktigt att tänka på storlek och längd. Baserat på ditt tillgängliga utrymme bör du välja en puttmatta med rätt storlek och längd. En för stor eller för kort matta kan påverka din träning och resultat negativt, så mät ditt utrymme noggrant innan du bestämmer dig.

Kanske du har ett rum avsett för golfträning, där du vill placera din puttmatta. I så fall är det viktigt att välja en storlek som passar rummet. En för liten matta kommer att göra träningen svår och obekväm, medan en för stor matta kommer att ta upp för mycket utrymme. Tänk också på hur mycket svängrum du behöver för att utföra dina puttningar. Om du väljer en för kort matta kommer det att begränsa din rörelsefrihet och göra svåra vinklar och längre puttar omöjliga att träna på. En matta som passar ditt utrymme perfekt ger dig de bästa förutsättningarna för att förbättra ditt spelet.

En annan faktor att överväga är om du vill ha en portabel puttmatta som du kan ta med dig på olika platser. Om det är fallet, begränsas dina alternativ till smalare och mer lätthanterliga mattor. Dessa typer av mattor är dock fortfarande tillgängliga i olika storlekar och längder, så det kan vara en god idé att välja en som ger dig tillräckligt med rörelsefrihet för att träna på din teknik. När du väljer en puttmatta för bärbar användning, tänk också på dess vikt och hur enkelt den kan vikas ihop för att ta med sig.

Material

När det kommer till att välja en puttmatta, är valet av material en viktig faktor att ta hänsyn till för att få en bra och hållbar produkt. Syntetiskt gräs är ett vanligt val som ger en jämn yta som fungerar bra för både korthåll och långsvingade puttar. Denna typ av puttmat har visat sig vara robust och hållbar, vilket gör den lämplig för användning på olika ytor och under olika väderförhållanden. Dessutom är den lätta att underhålla. Det enda som krävs är att borsta av den regelbundet för att hålla den i gott skick. En annan fördel med syntetiskt gräs är att den ofta är billigare än andra material som används för puttning. Detta gör det till ett populärt val bland golfare som vill ha en bra och prisvärd puttmat.

Gummi är ett annat vanligt material som används för putt mattor. Det ger en mjuk och behaglig känsla när du putt, vilket kan hjälpa dig att träffa bollen mer exakt. Ett av de bästa fördelarna med gummiputtmattor är att de är mycket hållbara och tåliga. De kan tåla betydligt mer slitage än andra material och behöver inte bytas ut lika ofta. Dessutom är gummiplattor mycket lätta att rengöra och underhålla. De torkar snabbt och är resistenta mot mögel och mossa. En nackdel med gummi mattor är att de är tyngre än andra material, vilket gör dem mer svårhanterliga att flytta och förvara.

Textil-puttmattor är också tillgängliga på marknaden och kan ge en mjuk och realistisk känsla som en verklig golf green. De här mattorna är dock mer benägna att slitas och kräver mer underhåll än syntetiskt gräs eller gummi. Eftersom textil putt mattor är mer benägna att absorbera vatten, är de inte särskilt lämpliga för utomhusbruk och behöver ofta ersättas efter användning i fuktiga förhållanden. Men när det gäller känsla och realism är textilmattor ett av de bästa valen. En annan fördel med textil mattor är att de vanligtvis är flexibla och kan rullas ihop för enkel förvaring.

Slutligen är det viktigt att välja en puttmatta som passar dina underhållsbehov och ger bra känsla. Oavsett vilket material du väljer så behöver du vara noga med att vårda din puttmat regelbundet. Undvika att stega på mattan med skor, rengör den regelbundet och förvara den på lämpligt sätt när du inte använder den för att säkerställa att den ger bra prestanda under en lång tid.

Hastighet och jämnhet

När man söker efter en bra puttmatta för hemmabruk eller träningslokal är hastighet och jämnhet viktiga faktorer att överväga. Hastigheten på mattan mäts med hjälp av en stimpmeter, vilket är ett enhetligt system som används för att mäta hur långt en golfboll rullar från början av mattan. Om stimpmeter-värdet är högt indikerar det att mattan är snabb och omvänt om värdet är lågt, hastigheten är då långsam. Att välja en puttmatta med rätt stimpmeter-värde är avgörande för att uppnå en liknande känsla som på en riktig golfbana.

En annan viktig faktor att överväga är att mattan ska vara jämn och fri från ojämnheter. En ojämn yta kan störa bollens rörelse och förhindra en korrekt bedömning av träning eller teknik. En realistisk puttmatta bör också ha en mjuk och behaglig känsla under fötterna när man står på den. Det är bäst att testa olika typer och material av puttmattor för att hitta en som matchar ens träningsbehov och preferenser.

En bra puttmatta bör också vara hållbar och tåla långvarig användning. Det är bäst att välja en matta i högsta möjliga kvalitet för att undvika att den slits ut eller spricker efter bara några veckors användning. En del puttmattor erbjuder också realistiska mönster eller grafiska teman för att efterlikna en riktig golfbana. Dessa kan ge en extra dimension av realism till träningen och göra det mer spännande och roligt att träna på mattan regelbundet.

I sammanfattning, när man väljer en puttmatta för inomhusbruk eller träningslokal, bör man söka efter en med rätt stimpmeter-värde, en jämn yta och en god kvalitet som håller länge. Att välja en puttmatta som liknar en riktig golfbana och som ger en mjuk och behaglig känsla under fötterna är också önskvärt för en optimal träningsupplevelse.

Träningsverktyg och funktioner

När det gäller puttmattor är det viktigt att förstå att det finns olika verktyg och funktioner som kan hjälpa dig att förbättra din puttning. En av de mest användbara funktionerna som finns tillgängliga på vissa mattor är linjemarkeringar. Dessa linjer visar vägen för bollen och hjälper dig att justera din riktning och hastighet på ett mer exakt sätt. De kan också användas för att öva på att få bollen att rulla längs en rak linje och på så sätt förbättra din träffsäkerhet. När du använder linjemarkeringar är det viktigt att vara medveten om vilken typ av linje som bäst passar din puttstil. Du kan välja mellan linjer som bildar en liten X runt hålet eller linjer som leder bollen direkt till hålet.

Förutom linjemarkeringar finns det också andra träningsverktyg som kan vara till nytta när du övar puttning. En annan funktion som är populär på puttmattor är hålmarkeringar. Dessa kan vara användbara för att öva på precision och träffa alla delar av hålet. När du använder hålmarkeringar, är det viktigt att tänka på att de kan flyttas runt på mattan för att ge dig en annan utmaning varje gång du övar. En annan vanlig funktion på puttmattor är bollretursystem. Dessa system kan hjälpa dig att spara tid under din träning genom att automatiskt sända tillbaka bollen till dig när du har tagit en putt. Detta gör att du kan öva mer effektivt och få mer tid att fokusera på din teknik. 

Portabilitet och förvaring

Portabilitet och förvaring är två viktiga faktorer att ta hänsyn till vid köp av en puttmatta. Om du behöver flytta din puttmatta regelbundet eller om du har begränsat utrymme i ditt hem, är det bäst att välja en puttmatta som är enkel att rulla ihop och förvara. Detta betyder att du bör välja modeller som inte är för tunga eller klumpiga att transportera och förvara när de inte används. Det kan också vara en bra idé att överväga en modell med en praktisk bärrem som gör den enkel att hantera och transportera.

Utöver transport och förvaring är det också viktigt att se till att puttmattan är lätt att rulla ut och att den ligger plant på golvet när den använt. Du vill inte att mattan ska krulla sig eller rulla upp sig under spelet, vilket gör det svårt att träffa bollar på en plan yta. Därför bör du satsa på en puttmatta som lätt går att rulla ut och som har en stabil bas, för att ge en jämn och slät yta. Det kan också vara fördelaktigt att välja en modell som är tillverkad av ett material som inte markeras lätt, för att hålla ytan ren och snygg över tiden.

Slutligen, om du planerar att använda din puttmatta utomhus finns det andra faktorer att ta hänsyn till. Det är viktigt att välja en puttmatta som är slitstark och tål väderförhållandena, speciellt i regniga klimat. En modell som tål fukt och har en vattentät botten kan vara en bra investering för dig som planerar att använda din puttmatta utomhus. Du kan också välja en modell som har en justerbar höjd för att vara säker på att bollen landar i en plan yta vid varje putt, även på ojämnt underlag. Med dessa faktorer i åtanke kommer du att kunna hitta den bästa puttmattan för dina behov, oavsett om du planerar att använda den inomhus eller utomhus.

Vanliga Frågor Om puttmattor

Vilken storlek och längd på puttmattan passar bäst för mitt utrymme?

När det gäller att välja rätt storlek och längd på en puttmatta är det viktigt att ta hänsyn till ditt tillgängliga utrymme. Generellt sett finns puttmattor i längder från 2,5 meter upp till 7,5 meter och bredder från 0,5 meter till 1,5 meter. För att hitta rätt storlek, mät ditt utrymme noggrant och tänk på hur mycket svängrum du behöver för att utföra dina puttningar.

Hur mycket kostar en bra puttmatta och vilken prisklass ska jag sikta på?

Priset för en bra puttmatta varierar beroende på material, storlek och tillverkare. Generellt sett kan du förvänta dig att betala mellan 200 och 3 000 SEK för en puttmatta av god kvalitet. Budgetalternativ kan kosta så lite som 200-500 SEK, medan premiumalternativ kan kosta uppåt 1 000-3 000 SEK. Fundera på hur mycket du är villig att investera i din golfträning och vilken kvalitetsnivå du är ute efter.

Hur tar jag hand om och underhåller min puttmatta för att den ska hålla länge?

För att din puttmatta ska hålla länge är det viktigt att ta hand om den och underhålla den regelbundet. Följ dessa steg för att hålla din puttmatta i toppskick:

  • Rengör regelbundet: Använd en mjuk borste eller dammsugare för att avlägsna smuts och damm från ytan. Undvik att använda vatten, eftersom det kan skada mattans material.
  • Undvik direkt solljus: Längre exponering för direkt solljus kan bleka och skada mattans yta. Förvara din puttmatta inomhus eller i skuggan när den inte används.
  • Rulla upp mattan korrekt: När du rullar upp din puttmatta för förvaring, se till att göra det försiktigt och inte för hårt. Detta hjälper till att förhindra veck och skador på ytan.
  • Håll mattan plant: Se till att din puttmatta ligger plant på golvet för att undvika ojämnheter och onödigt slitage