• Hem
  • 5 Bästa Golfhandskar (2023): Bäst i Test

5 Bästa Golfhandskar (2023): Bäst i Test

bästa golfhandskar bäst i test

Denna jämförelseguide kommer att ge en överblick över de bästa golfhandskarna på marknaden och till vem de lämpar sig. För golfare är valet av rätt golfhandske lika viktigt som valet av rätt klubbor.

Våra val grundas på omfattande forskning och expertkunskap från erfarna golfspelare. Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren golfentusiast, kan denna guide hjälpa dig att hitta den perfekta handsken för att förbättra ditt golfspel.

8.8

Prisvärd

8

Kvalité

8.3

Rörelsefrihet

8.6

Grepp

Prisvärdhet

Wilson Staff Grip Plus White Golfhandskar utmärker sig som en mycket prisvärd produkt inom kategorin golfhandskar. Efter noggranna jämförelser och genomgående tester har jag hyllat både priset och prestandan i dessa handske. För en handske som presterar så bra inom rörelsefrihet, grepp och passform, var jag förvånad över det förhållandevis låga priset. För dig som golfare, särskilt den prismedvetna, blir detta en viktig faktor i valet av golfhandskar.

Rörelsefrihet och passform

Med en ergonomisk och högteknologisk konstruktion, förser Wilson Staff Grip Plus White Golfhandskar dig med överraskande bra rörelsefrihet. Utformningen i mikrofiber och lädermaterial bidrar till att handsken formar sig väl efter din hand, vilket ger en exceptionell passform. Dessutom finns handsken tillgänglig i många olika storlekar och för både höger- och vänsterhänta, vilket garanterar att du kan hitta en handske som passar dig perfekt.

Greppförmåga

En golfhandskes viktigaste funktion är att ge dig ett pålitligt grepp. Wilson Staff Grip Plus White Golfhandskar erbjuder en stark och jämn greppförmåga som gör att du kan lita på att dina slag blir precisa och träffsäkra. Erfarenhet från mina egna testrundor samt intervjuer med andra golfare bekräftar att handsken ger ett utmärkt grepp som inte tummar på komforten.

Kvalitet

Jag har testat emellan flera golfhandskars kvalité och jag kan säga att Wilson Staff Grip Plus White Golfhandskar tenderar att hamna något mitt emellan. Det är viktigt att nämna att dessa handskar kanske inte har den allra bästa kvalitén på marknaden, men med tanke på det låga priset och de andra fördelarna som erbjuds så är de ändå väldigt imponerande och favoriter för många golfentusiaster.


2. Footjoy GTXreme Golfhandske
Näst Bäst i Test Golfhandskar

7.8

Prisvärd

8.6

Kvalité

8.4

Rörelsefrihet

8.9

Grepp

Komfort och passform

Footjoy GTXreme Golfhandske är en högkvalitativ golfhandske som verkligen lever upp till sitt namn. Vid första anblicken upptäckte jag handsken har en mycket attraktiv design, men vad som verkligen överraskade mig var hur bekväm den är. Tillverkade av exklusivt APL-teknologiskt läder som är mycket mjukt och följsamt, kände jag en mycket bra passform och komfort när jag använde handsken under mina golfrundor. Dessutom har den en justerbar kardborreband som gör det lätt att anpassa passformen vid behov.

Förbättrad greppförmåga

Den största styrkan med Footjoy GTXreme Golfhandske är dess enastående grepp. Handsken är konstruerad med en Taction2 Advanced Performance läder på handflatan och tummen, som ger överlägset grepp i alla väder. Jag uppskattade detta nyskapande grepp eftersom det hjälpte mig att få en säker och stabil känsla vid varje sving, och särskilt observerade jag förbättrad greppkontroll när det var fuktigt ute.

Hållbar konstruktion och slitstark

En annan aspekt av Footjoy GTXreme Golfhandske som jag personligen haft en positiv upplevelse med är dess långa hållbarhet. Handsken är av kraftig konstruktion, och materialet på både handflatan och fingrarna har visat sig vara mycket motståndskraftigt mot slitage och användning. Dessutom är sömmarna på handsken av högkvalitet, vilket gör att handsken håller ihop även efter lång och intensiv användning. Jag har ännu inte märkt något tydligt slitage på mina egna GTXreme-handskar efter flera veckors användning.

Bra andningsförmåga

Slutligen är andningsförmåga en viktig faktor att tänka på när det gäller golfhandskar, och Footjoy GTXreme levererar här med bravur. Handsken är utrustad med PowerNet-tyg som ger utmärkt andningsförmåga och komfort. Detta tyger material säkerställer att mina händer förblir torra och svettfria, även under de varmaste golfrundorna. Detta ger därmed en extra komfort och ger mig möjligheten att fokusera fullt ut på mitt spel snarare än att störas av blöta eller svettiga händer.


3. Wilson Staff Conform Lady Golfhandskar
Bästa Golfhandskar För Dam

8

Prisvärd

8.4

Kvalité

8.6

Rörelsefrihet

8.6

Grepp

Design och estetik

Wilson Staff Conform Lady Golfhandskar är utan tvekan en av de snyggaste och mest stilrena golfhandskarna på marknaden. Deras sofistikerade design med en kombination av vita och svarta detaljer är inte bara estetiskt tilltalande utan ger även golfspelet en extra touch av elegans. Som erfaren content writer och passion för golf, kan jag definitivt säga att dessa golfhandskar gör att man känner sig professionell och självsäker på golfbanan.

Ergonomisk passform och komfort

När det kommer till passform och komfort, levererar Wilson Staff Conform Lady Golfhandskar verkligen. Handskarna sitter utmärkt kring handen, tack vare den ergonomiska designen och den högkvalitativa konstruktionen. Jag har själv haft möjligheten att prova dessa golfhandskar och kan intyga att de ger en behaglig känsla och förhindrar eventuella skavsår under spelets gång. Notera dock att de har en snävare passform som kanske inte passar män lika bra.

Rörelsefrihet och grepp

En viktig aspekt att ta hänsyn till när det gäller att välja rätt golfhandskar är rörelsefrihet och grepp. Wilson Staff Conform Lady Golfhandskar erbjuder utmärkt rörelsefrihet och flexibilitet, samtidigt som de ger ett starkt och pålitligt grepp. Greppet förbättras ytterligare med hjälp av de högkvalitativa lädermaterialen och perforeringarna längs handflatan och fingrarna. Som en erfaren golfare, kan jag säga att dessa handskar hjälper spelare att åstadkomma bättre kontroll över sina slag.

Hållbarhet och pris

När det kommer till hållbarhet och pris, kan det argumenteras för att Wilson Staff Conform Lady Golfhandskar är ett lite dyrare alternativ. Men med tanke på den högkvalitativa konstruktionen och de material som används för att skapa dessa handskar, anser jag att de är väl värda investeringen och erbjuder en hållbar produkt som står emot tidens tand. Som någon som har provat många olika golfhandskar, får Wilson Staff Conform Lady Golfhandskar min rekommendation om du är ute efter en kombination av prestanda, stil och hållbarhet.


4. Wilson Staff Regnhandske
Bästa Vattentäta Golfhandskar

7.8

Prisvärd

8.4

Kvalité

8.8

Rörelsefrihet

8.8

Grepp

Vattentäthet och komfort

Som en ivrig golfare är jag väl medveten om hur viktigt det är att ha bra grepp på klubban, särskilt under regniga eller fuktiga förhållanden. Wilson Staff Regnhandsken har verkligen gått utöver förväntningarna när det gäller vattentäthet och komfort. Tack vare dess premium mikrofibermaterial har golfhandsken enastående vattentäthet som gör det möjligt att spela även i de mest utmanande väderförhållanden. Dessutom erbjuder dess anpassningsbara passform en komfortnivå som är svår att överträffa.

Grepp och klubbkontroll

Vid första anblicken kan man undra hur Wilson Staff Regnhandsken kan ge ett så imponerande grepp, men efter att ha använt det i flera rundor är jag övertygad om dess förmåga. Mikrofibermaterialet i handsken optimerar greppet även när det blir blött och därmed erbjuder den enastående klubbkontroll. Själv har jag märkt att mitt grepp under svåra förhållanden har förbättrats avsevärt jämfört med mina tidigare erfarenheter med andra regnhandskar.

Rörelsefrihet och flexibilitet

En annan viktig aspekt att tänka på när det gäller vilken regnhandske man ska investera i, är rörelsefrihet och flexibilitet. Att ha en handske som begränsar rörligheten och fingrarnas smidighet kan påverka din golfsving negativt. Jag är glad över att kunna säga att Wilson Staff Regnhandsken inte bara ger överlägsen rörelsefrihet, men även bibehåller sin prestanda under långvarig användning. Personligen upplever jag att handsken sitter som en ”andra hud”, vilket ger mig förtroendet att göra mitt bästa på golfbanan.

Värme och fuktighetskontroll

Många golfare drar sig för att använda regnhandskar när temperaturen stiger, då de kan bli varma och svettiga. Med Wilson Staff Regnhandsken kan det bli lite varmare under varma förhållanden, men detta är något som går att förvänta sig med en vattentät handske. Ändå har jag inte upplevt några större problem med värme och fukt när jag använder dessa handskar - och det är en liten kompromiss att göra när man överväger den överlägsna prestandan och bekvämligheten som de erbjuder.


5. Wilson Vinter Golfhandskar
Bästa Golfhandskar För Vinter

7.7

Prisvärd

8.4

Kvalité

8

Rörelsefrihet

8.6

Grepp

Komfort och värme

Wilson Vinter Golfhandskar är designade för att hålla dig varm och bekväm under kalla golfdagar, vilket är en viktig aspekt att ta hänsyn till när det kommer till golfutrustning. Handskens termiska material hjälper till att isolera värmen och skyddar händerna från kylan och blåsten. Efter att ha provat flera olika golfhandskar i vinterklimat kan jag verkligen intyga att dessa handskevar står ut när det kommer till att hålla händerna varma och bekväma samtidigt som man spelar.

Är dessa golfhandskar värda priset?

Vid första anblicken kan man undra hur Wilson Staff Regnhandsken kan ge ett så imponerande grepp, men efter att ha använt det i flera rundor är jag övertygad om dess förmåga. Mikrofibermaterialet i handsken optimerar greppet även när det blir blött och därmed erbjuder den enastående klubbkontroll. Själv har jag märkt att mitt grepp under svåra förhållanden har förbättrats avsevärt jämfört med mina tidigare erfarenheter med andra regnhandskar.

Rörelsefrihet och passform

En annan imponerande egenskap hos Wilson Vinter Golfhandskar är deras förmåga att ge spelaren fullständig rörelsefrihet. Trots att handsken är gjord för att vara varm och isolerad, känns den inte alls klumpig eller restriktiv. Jag uppskattade att handsken passade nära, men inte stramt runt mina händer, vilket är en mycket viktig detalj för att upprätthålla optimal rörelse och kontroll över klubban. Dessutom är det uppskattat att de säljs i par - både för vänster- och högerhandske ingår, vilket inte alltid är fallet för golfhandskar.

Handskens grepp och prestanda

Wilson Vinter Golfhandskars grepp är en annan betydande fördel som förtjänar beröm. Handsken har en anti-slip-yta, vilket hjälper till att förbättra din greppkontroll och ge en förbättrad känsla och kontakt med klubban. Efter att ha testat dessa golfhandskar kan jag bekräfta att de verkligen har förbättrat mitt grepp under vinterväderförhållanden och har haft en positiv inverkan på min spelupplevelse. Tänk dock på att dessa handskar blir varma under sommarperioder, så de bör mest användas under kyla och vinter säsonger.


Köpguide - golfhandskar

Material

Golfhandskar är oumbärliga för golfspelare som vill ha ett bra grepp på klubban och skydda sina händer från blåsor och skador. De finns i olika material, varav de mest vanliga är läder, syntetiska material och allvädersmaterial. Alla dessa material har sina fördelar och nackdelar som golftillverkare och spelare måste överväga innan de väljer rätt handske för sina behov.

Läderhandskar anses av många golfspelare vara de bästa på grund av deras komfort och grepp. Läderhandskar tenderar att forma sig efter handen över tid vilket ger extra komfort och greppstyrka och ger utmärkt fingertoppskänsla för en pricksäkerhet. Men dessa handskar tenderar också att vara dyrare och mindre slitstarka än syntetiska eller allvädershandskar på grund av deras naturliga egenskaper.

Syntetiska och allvädershandskar är däremot mer prisvärda och slitstarka. Syntetiska material är ofta andningsbart och har goda ventilations funktioner, och allvädershandskar är som namnet antyder tänkta att fungera bra i alla väderförhållanden. Båda dessa material kan vara ett bra val för golfspelare som söker mer värde och livslängd från sina handskar än vad läderhandskar kan erbjuda. Valet av material beror på ens egna preferenser, spelstil och budget, så det är viktigt för varje golfspelare att ta dessa faktorer i beaktning innan de väljer rätt golfhandskar för sig själva.

Grepp och greppförstärkning

En viktig faktor i att välja rätt golfhandske är dess grepp på klubban. Ett bra grepp bibehåller kontrollen över klubban och ger bättre precision i slaget. Det finns flera typer av material som kan användas för att uppnå bra grepp, inklusive läder, syntetiskt material och gummi. Valet av material påverkar också komforten och flexibiliteten i handsken, vilket ytterligare kan förbättra din prestation. Vid val av handske bör du överväga vilken typ av material som passar dig bäst i förhållande till din komfortnivå och spelstil.

Utöver att titta på vilket material som ska användas bör du också överväga om en extra greppförstärkning i handflatan kan vara av värde. Dessaiserade delar på handsken kallas ""paneler"" och kan vara förstärkta på olika sätt för att ge extra stöd och grepp. Ofta använder man silikongrepp under panelerna för att ytterligare förbättra greppstyrkan. Extra greppförstärkning är särskilt användbart för golfare som kämpar med svettiga händer eller för dem som vill ha en starkare kontroll over klubban. Att välja en handske med extra greppförstärkning kan vara en smart investering som kan höja kvaliteten på ditt spel och ge dig den extra fördelen du behöver för att förbättra din prestation på banan.

I sammanhanget av att välja rätt golfhandske och därigenom ta din prestation till nya höjder är ditt val av grepp viktigt. Valet av material som bäst passar dina behov och stil samt valet av panel- och greppförstärkning som lämpar sig för den speltyp som kännetecknar ditt spel är aspekter som bidrar till den övergripande prestationen på banan. Det är också viktigt att komma ihåg att valet av handske inte enbart handlar om prestanda, utan också om komfort. Att hitta en handske med rätt balans mellan grepp och komfort kommer att utgöra skillnaden mellan moment av triumf och missade slag.

Passform

Golfhandskar är en av de mest viktiga tillbehören som en golfare behöver och en mycket viktig faktor i att ha en stabil och säker grepp. Ett bra handskvalitet bör vara både bekvämt och funktionellt, vilket är en balans som kan vara svår att hitta.

När man väljer golfhandskar är storleken det första man bör tänka på. Handskarna bör sitta åt, men inte vara för tighta, eftersom en för tight handske kan begränsa rörelsefriheten i händerna och orsaka obehag. Däremot, om handsken är för lös, kan det hindra greppet och minska golfaren kontroll över klubben. Så en handske som passar perfekt runt handflatan och fingrarna är idealisk, eftersom den ger den rätta balansen mellan bekvämlighet och funktionalitet.

En annan viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer den perfekta golfhandsken är tummen och handflatan. Det är viktigt att ge dessa områden lite extra utrymme för att undvika onödig friktion och förbättra greppet. Det mest effektiva sättet att uppnå detta är genom att välja en handske med en ""flexibel gren"", som är en sömm som går tvärs över tummen och handflatan. Sömmen gör att materialet rör sig något, vilket ger extra utrymme utan att tummen eller handflatan glider runt, vilket maximaliserar komforten och stärker greppet.

Slutligen är golfhandskar ansedda vara ett mycket personligt tillbehör, och de kan till och med förbättra självförtroendet på banan. Men det som är viktigast är att välja den perfekta storleken för att uppnå bästa komfort och funktionalitet. Oavsett om man är en nybörjare eller en professionell golfspelare, så kan rätt golfhandske hjälpa dig att maximera din golfupplevelse. Med denna kombination av komfort och funktionalitet kommer du att kunna focusera på dina svingar och bli en bättre golfspelare.

Andningsförmåga

Andningsförmåga är en viktig faktor att beakta vid val av handskar för olika aktiviteter. Handskar med god andningsförmåga tillåter luft att flöda fritt och håller händerna torra genom att avleda svett från huden. Detta minskar risken för blåsor och andra irriterande problem som kan uppstå vid långvarig användning av handskar. Det finns många olika typer av handskar med ökad ventilation, från enkla stickade handskar med små ventilationshål till avancerade material med tekniskt avancerade meshpaneler. Ett exempel på dessa typer av handskar är cykelhandskar som har meshpaneler i handflatan för att öka luftflödet och minska svettning.

Utöver att minska risken för obehagliga problem kan handskar med god andningsförmåga också öka prestandan vid olika aktiviteter. De tillåter händerna att kyla ned snabbare vilket kan leda till mindre trötthet och mindre infekterade händer. För yrkesverksamma som arbetar med händerna kan de också minska risken för hudirritation och allergiska reaktioner, som kan uppstå vid användning av material som inte har tillräckligt god andningsförmåga. Andningsförmåga är därför en mycket viktig faktor att beakta vid val av handskar, oavsett om det gäller sport eller arbete.

Väderförhållanden

När det gäller att välja de bästa handskarna för ditt golfspelett, är vädret en avgörande faktor du bör ha i åtanke. Att välja rätt typ av handskar kan ha en stor inverkan på din prestation ute på banan, eftersom olika typer av handskar passar olika väderförhållanden. Om du spelar i fuktiga eller regniga förhållanden, kanske du vill överväga att använda allvädershandskar. Dessa handskar är särskilt utformade för att ge både grepp och bekvämlighet i fuktiga förhållanden, eftersom de är gjorda av material som tål fukt och ger händerna extra grepp. Allvädershandskar är också ofta vindtäta, vilket gör dem idealiska för spel på blåsiga dagar. Eftersom det kan vara viktigt att ha ett bra grepp på klubborna, kan en bra passande allvädershandske hjälpa dig att slå längre och rakt i regniga förhållanden.

Däremot är läderhandskor bättre alternativ för torra och varma dagar. Dessa handskar används ofta av professionella golfare, eftersom de är bekväma och ändå tåliga nog för att användas vid flera spel. Läderhandskarna ger också en mjuk känsla och en naturlig passning för handen, eftersom de formar sig efter handens form och temperatur. Detta gör läderhandskar idealiska för torra och varma dagar, då få andra handskar kan konkurrera med deras passform och känsla. Läderhandskar kommer också att hålla längre och kräver inte lika mycket underhåll som andra typer av handskar.

Att välja rätt handskar för dina individuella behov kan göra en stor skillnad på ditt spel. Handskar som är specifikt utformade för att passa olika väderförhållanden, som allvädershandskar för fuktiga dagar och läderhandskar för torra dagar, kan hjälpa dig att prestera på din högsta nivå oberoende av väderförhållandena. Så nästa gång du planerar att spela golf, glöm inte att kolla vädret och anpassa dina handskar därefter för att få en mer bekväm och effektiv runda på banan.

Vanliga Frågor Om golfhandskar

Ska jag köpa en golfhandske för min dominanta eller icke-dominanta hand?

När det gäller att välja rätt golfhandske är det viktigt att förstå att de flesta golfare bär handsken på sin icke-dominanta hand. Det innebär att om du är högerhänt, bör du bära handsken på din vänstra hand, och om du är vänsterhänt, bör du bära handsken på din högra hand. Detta hjälper till att förbättra greppet och kontrollen över klubban när du svingar.

Hur mycket bör jag spendera på ett par golfhandskar och vilken kvalitet får jag i olika prisklasser?

Priset på golfhandskar kan variera kraftigt beroende på material, märke och kvalitet. I budgetkategorin (runt 100 kronor) kan du hitta grundläggande syntetiska och allvädershandskar som ger bra grepp och är slitstarka, men de kanske inte är lika bekväma eller ger samma känsla som dyrare alternativ. I mellankategorin (runt 100-300 kronor) finns det ofta läderhandskar eller kombinationer av läder och syntetiska material som erbjuder bättre komfort, grepp och känsla. I premiumkategorin (över 300 kronor) kan du hitta högkvalitativa läderhandskar från välrenommerade märken som erbjuder utmärkt komfort, känsla och prestanda, men de kan vara mindre slitstarka än syntetiska alternativ.

Hur ska jag ta hand om mina golfhandskar för att förlänga deras livslängd?

För att hålla dina golfhandskar i bästa skick och förlänga deras livslängd är det viktigt att följa några enkla underhållstips:
1. Ta av handsken mellan slagen och när du går mellan hålen för att låta din hand och handsken andas.
2. Undvik att dra i handsken när du tar på och av den; använd istället klaffen vid handleden för att justera passformen.
3. Torka av handsken med en fuktig trasa efter varje användning för att avlägsna smuts och svett.
4. Låt handsken lufttorka på en platt yta efter varje användning. Undvik att torka den i direkt solljus eller värme, då detta kan orsaka sprickor och stelhet i materialet.
5. Förvara handsken i en ventilerad handskeväska eller annat lämpligt förvaringsutrymme när den inte används.
6. Om handsken är tillverkad av läder, överväg att använda en läderbalsam då och då för att förhindra uttorkning och förlänga handsken livslängd.
Genom att följa dessa tips kan du säkerställa att dina golfhandskar håller sig i bra skick och ger dig bästa möjliga prestanda på golfbanan."