• Hem
  • 5 Bästa Puttergrepp För Golf (2023): Bäst i Test

5 Bästa Puttergrepp För Golf (2023): Bäst i Test

välja rätt puttergrepp

Denna jämförelseguide handlar om de bästa puttergreppen på marknaden för golfare som söker ökad precision och bättre känsla på greenen. Puttern är den klubba som används mest på banan, och rätt grepp kan ha en stor effekt på din puttprestanda.

Med hjälp av vår expertis och data från olika produkttester har vi sammanställt de mest populära och effektiva puttergreppen för att hjälpa dig att hitta rätt. Låt oss guida dig genom de olika alternativen och ge dig den information du behöver för att fatta det rätta beslutet för ditt spel.

1. SuperStroke Traxion Pistol GT
Bäst i Test Puttergrepp

7.7

Prisvärd

8.8

Kvalité

8.9

Grepp

9

Vikt

Design och material

SuperStroke Traxion Pistol GTP-puttergreppet imponerar direkt med sin innovativa design och högkvalitativa materialval. Greppet är tillverkat av avancerad polyuretan med Traxion Control-teknologi, vilket ger en långvarig och mjuk känsla. Dessutom kompletteras materialet med en anpassad greppzon för tummen och strategiskt placerade X-Traxion-zoner, som ger ökad greppkraft och komfort. I min erfarenhet är denna kombination av funktioner sällsynt, vilket gör SuperStroke Traxion Pistol GT till något utöver det vanliga på marknaden.

Grepp och justerbarhet

Som en erfaren putterspelare vet jag att greppet är en av de viktigaste faktorerna att överväga vid val av puttergrepp. SuperStroke Traxion Pistol GT imponerar med sitt fantastiska grepp och jämnt grepptryck som ger en konsekvent puttning. Greppzoner placeras strategiskt för att erbjuda bättre justerbarhet, vilket ger användaren möjlighet att anpassa greppet efter sin egen spelstil. Jag har upplevt en betydande förbättring av min teknik och kontroll över puttningen sedan jag började använda detta grepp.

Vikt och balans

Något som verkligen skiljer SuperStroke Traxion Pistol GT från andra puttergrepp är dess extremt låga vikt på endast 55 gram. Denna lätta design bidrar till att skapa en utmärkt balanseringspunkt för puttningen och hjälper till att ge bollen en renare rull i släput. Jag märkte att min precision på greens förbättrades markant samtidigt som min arm- och handledsfatigue minskade. Det är dock viktigt att påpeka att den lätta vikten kanske inte passar alla spelare; vissa föredrar kanske tyngre grepp för att tillgodose sina unika preferenser och spelstil.

Nackdelar och värde

Trots alla positiva egenskaper hos SuperStroke Traxion Pistol GT finns det några nackdelar att ha i åtanke. Greppet är något dyrare än andra alternativ på marknaden, vilket kan vara avskräckande för vissa spelare. Å andra sidan, om du letar efter en investering som förbättrar din spelupplevelse och resultat på green, är priset för detta grepp värt att överväga. En annan potentiell nackdel är den lätta vikten, vilket jag redan nämnde, och att det kan ta tid för vissa spelare att vänja sig vid den nya känslan.


2. Lamkin Deep V Midsize Putter Grip
Näst Bäst i Test Puttergrepp

7.8

Prisvärd

8.6

Kvalité

8.8

Grepp

8.6

Vikt

Ergonomiskt V-format grepp

När det kommer till puttergrepp är det viktigt att ha en design som erbjuder både stabilitet och komfort. Lamkin Deep V Midsize Putter Grip imponerar med sitt ergonomiska V-format grepp, som ligger perfekt i handen och ger en naturlig känsla när man svingar. Med sin innovativa utformning undviks överrotation av handlederna och därmed blir det lättare att uppnå konsekvent hållning och träffpunkt. Som en erfaren golfare kan jag starkt rekommendera detta grepp för spelare som vill förbättra sin precision på green.

Mycket bra grepp med bra feedback

Kvaliteten på greppet är en av de mest avgörande faktorerna för att lyckas med ditt puttslag. Lamkin Deep V Midsize Putter Grip erbjuder ett förstklassigt grepp tack vare sitt unika mönster och användning av högpresterande material. Det ger en säker och kontrollerad känsla, vilket är en av de främsta skälen till att detta grepp har blivit en personlig favorit för mig. Dessutom ger greppet en direkt feedback till spelaren genom varje slag, så att man enkelt kan justera och finslipa sin teknik för bättre resultat.

Relativt lätt med bra balans

En annan aspekt som får Lamkin Deep V Midsize Putter Grip att sticka ut är dess vikt och balans. Trots att det inte är det lättaste greppet på marknaden, erbjuder det en utmärkt balans som hjälper spelaren att hålla sig stabil genom hela svingen. Som någon som har provat flera olika grepp genom åren, kan jag uppskatta hur detta grepp tillåter mig att fokusera på mitt slag istället för att bekymra mig om greppets vikt. Den lilla viktskillnaden från vår testvinnare kan lätt rättfärdigas tack vare dess prestanda och kvalitet.

Dyrare alternativ - men värt priset

Det är viktigt att nämna att Lamkin Deep V Midsize Putter Grip är ett dyrare alternativ i jämförelse med andra puttergrepp på marknaden. Men när man tar hänsyn till greppets ergonomiska design, överlägsna grepp och bra balans, kan det vara värt att investera i detta grepp för att uppgradera din golfupplevelse. Som någon som har provat många grepp under min golfkarriär, kan jag säga med säkerhet att Lamkin Deep V Midsize Putter Grip är en produkt som överträffar många av sina konkurrenter och är värd för spelare som vill ha en pålitlig partner på green.


3. Ping PP58 Midsize Classic Putter
Bästa Prisvärda Puttergrepp

8.8

Prisvärd

8.2

Kvalité

8.1

Grepp

8.3

Vikt

Utseende och material

Ping PP58 Midsize Classic Putter är ett mycket prisvärt alternativ för golfspelare som söker ett nytt puttergrepp. Med sin tunna profil och klassiska utseende, är det en utmärkt modell för både nybörjare och erfarna spelare. Greppet är tillverkat av gummi av hög kvalitet som erbjuder bra grepp och komfort under spel. Även om det kanske inte har samma lyxiga känsla som dyrare alternativ på marknaden, är dess prestanda och hållbarhet svår att slå för priset.

Ergonomi och användarvänlighet

Ping PP58 Midsize Classic Putter har en mycket användarvänlig design som gör det enkelt att använda även för nybörjare. Dess tunna profil passar väl för spelare som föredrar ett smalare grepp, vilket kan förbättra precisionen vid puttning. Som en erfaren golfspelare har jag haft möjlighet att testa många olika puttergrepp, och jag kan med säkerhet säga att detta grepp erbjuder en fantastisk balans mellan prestanda och prisvärdhet.

Prestanda och återkoppling

När det gäller prestanda, levererar Ping PP58 Midsize Classic Putter mycket bra resultat. Dess gummimaterial ger bra grepp och stabilitet vid puttning, vilket är viktigt för att bibehålla kontroll över puttern. Återkopplingen i greppet kan dock vara något sämre jämfört med dyrare alternativ. För spelare som är vana vid mer sofistikerade grepp kan detta vara en nackdel, men för nybörjare kan det vara en fördel eftersom det kan hjälpa till att minska överanalysering av slaget.

Vikt och balans

Ping PP58 Midsize Classic Putter har en vikt på 8.3, vilket är en bra balans mellan lätt och tung. Detta ger en stabil känsla vid puttning utan att kännas för tungt i handen. Den välbalanserade vikten hjälper till att skapa jämnare puttar och ökar chansen att träffa målet med bollen. Som en golfentusiast som har provat många puttergrepp, kan jag med säkerhet säga att detta grepp ger en mycket bra balans som passar både nybörjare och erfarna spelare.


4. Winn Belly Excel Long Pistol Putter
Bästa Långa Puttergrepp

7.7

Prisvärd

8.5

Kvalité

8.6

Grepp

8.6

Vikt

Design och komfort

Winn Belly Excel Long Pistol Putter är ett utmärkt val för golfspelare som söker ett långt puttergrepp. Dess pistolformade modell och strukturerade design ger bättre komfort och respons vid puttning. Som en erfaren golfspelare uppskattar jag det extra stödet och känslan som detta grepp erbjuder, vilket gör det enklare att fokusera på tekniken och precisionen i slagen.

Grepp och respons

Winn Belly Excel Long Pistol Putter erbjuder ett mycket bra grepp tack vare dess strukturerade yta och materialval. Greppet ger en stabil känsla i handen och hjälper till att förbättra kontrollen över puttern. Responsen är också imponerande, och som en golfentusiast som har provat många olika puttergrepp kan jag säga att detta grepp verkligen levererar när det gäller att ge en tydlig återkoppling på slaget.

Prisvärdhet och kvalitet

När det kommer till prisvärdhet, är Winn Belly Excel Long Pistol Putter ett dyrare alternativ jämfört med andra puttergrepp på marknaden. Dess högre pris är dock motiverat av den höga kvaliteten och de prestanda som greppet erbjuder. Materialval och finishen på greppet är av högsta kvalitet och ger en lyxig känsla som matchar dess prestanda på golfbanan.

Vikt och balans

Winn Belly Excel Long Pistol Putter är ett tyngre alternativ på grund av dess längre storlek, med en vikt på 7.7. Detta kan vara en nackdel för vissa spelare som föredrar lättare grepp, men för andra kan den extra tyngden ge en stabil känsla och förbättra kontrollen vid puttning. Som en erfaren golfspelare, tycker jag att den extra tyngden kan vara en fördel för vissa slag, men det kan också kräva lite tid att vänja sig vid om man är ovan vid längre och tyngre puttergrepp.


5. Karma Dual Touch Midsize Putter Golf Grip
Bästa Billiga Puttergrepp

9.2

Prisvärd

7.3

Kvalité

7.7

Grepp

8.4

Vikt

Prisvärdhet och värde

Karma Dual Touch Midsize Putter Golf Grip är ett extremt prisvärt alternativ för golfspelare som söker ett billigt men funktionellt puttergrepp. Trots sitt låga pris, erbjuder greppet en helt okej prestanda som kan passa nybörjare och hobbygolfare. Som en erfaren golfspelare som har testat en mängd olika grepp, kan jag säga att detta grepp erbjuder en anständig prestanda i förhållande till priset.

Grepp och känsla

Winn Belly Excel Long Pistol Putter erbjuder ett mycket bra grepp tack vare dess strukturerade yta och materialval. Greppet ger en stabil känsla i handen och hjälper till att förbättra kontrollen över puttern. Responsen är också imponerande, och som en golfentusiast som har provat många olika puttergrepp kan jag säga att detta grepp verkligen levererar när det gäller att ge en tydlig återkoppling på slaget.

Vikt och balans

Med en vikt på 8.4, har Karma Dual Touch Midsize Putter Golf Grip en bra och lätt känsla som kan passa spelare som föredrar lättare grepp. Den välbalanserade vikten gör att puttern känns stabil i handen och kan hjälpa till att förbättra precisionen vid puttning. Även om den inte är lika avancerad som vissa dyrare alternativ, ger greppets lätta vikt en trevlig känsla som kan vara perfekt för nybörjare eller hobbygolfare.

Kvalitet och hållbarhet

När det kommer till kvalitet och hållbarhet, är Karma Dual Touch Midsize Putter Golf Grip inte riktigt i samma klass som de mer högkvalitativa alternativen på marknaden. Dess sämre kvalitet kan påverka greppets livslängd och prestanda över tid. Som en erfaren golfspelare, kan jag säga att detta grepp kanske inte är det bästa valet för spelare som spelar regelbundet eller förväntar sig högsta möjliga kvalitet. Men för dem som söker ett billigt alternativ för sporadiskt spel eller träning, kan detta grepp vara ett passande val.


Köpguide - puttergrepp

Form

Formen på ditt puttergrepp är en viktig faktor som påverkar din prestation på golfbanan. För att bli en bra putterspelare måste du ha en förståelse för de olika typerna av puttergrepp som finns att välja mellan. En runda form ger en bekväm och enkel greppstil som fungerar bäst för spelare med mindre händer. Fördelen med detta grepp är att det minskar chansen för att knogarna ska röra vid marken, vilket kan leda till en oren träff.

Människor med större händer kan använda ett ovalt grepp för att ge mer komfort och en stabilare greppstil. Den ovala formen är särskilt användbar i höga blåsiga förhållanden eftersom det ger användaren mer kontroll över sitt slag. Då vindförhållandena kan göra det svårt att hålla handen stabil under svingen. Ett ovalt grepp kan också hjälpa spelare som kämpar med onödiga rörelser i sina händer att undvika ""puttvibrationer"" som kan påverka deras slag.

Vi har också det platta greppet som liknar en instans av hur en vanlig putter ser ut, med en platt överkant som möts av vertikala sidor. Platta grepp är mer inriktade mot att göra att händerna fungerar som en samordnad enhet, snarare än att bara använda en hand. Genom att eliminera onödig rörelse och oscillationer kan det platta greppet medföra mer konsistenta puttar. Det platta greppet kräver dock ofta en mer medveten sving och kan vara svårare att använda för dem som inte har tillräckligt med erfarenhet eller styrka i sina händer.

Slutsatsvis bör du välja ett puttergrepp utifrån din egen greppstil och vad som fungerar bäst för just dig. Efter att ha beaktat de olika formerna kan du välja det puttergrepp som passar din hand storlek, personliga stil och bana i sig. Prova att använda de olika formerna och se vilket som ger dig den bästa känslan av kontroll, stabilitet och precision för att uppnå en effektiv puttningsteknik.

Textur

Textur är en viktig faktor när man väljer ett puttergrepp. Det kan vara avgörande för din greppstyrka och stabilitet. Många puttergrepp är designade med olika texturer för att förbättra greppet, men när man väljer en textur är det viktigt att tänka på sina egna preferenser.

En av de faktorer som påverkar val av textur är dina egna greppvanor. Om du har en tendens att ha en lätt försvagning av greppet under svingen kan en grövre textur passa dina behov bättre eftersom det kan ge dig mer stabilitet i ditt grepp. Om du å andra sidan har en tendens att övergreppa kan en mjukare textur vara ett bättre alternativ för att undvika skador på händer eller handleder, samt för att minska trötthet i underarmarna under längre spelsessioner.

En annan faktor som kan påverka val av textur är speltypen. Om du ofta spelar under fuktiga förhållanden, kan en grovare textur ge bättre grepp, särskilt om du har en tendens att svettas. Å andra sidan kan en mindre grov textur vara bekvämare för spel i torra förhållanden, där greppet inte påverkas så mycket av fuktighet. Det är viktigt att komma ihåg att valet av textur är en personlig preferens och kan variera från person till person.

Sammanfattningsvis, när man väljer ett puttergrepp är textur en viktig faktor att tänka på. Dina egna greppvanor och speltyp kan påverka vilken textur som fungerar bäst för dig. Genom att välja en textur som passar dina preferenser kan du förbättra din greppstyrka och stabilitet, vilket i sin tur kan förbättra din prestation och öka din spelglädje på banan.

Ergonomi

Ergonomi är en faktor som allt fler golfspelet börjar överväga när det kommer till puttergrepp. Ett grepp som är utformat för att passa din hand kan inte bara hjälpa dig att spela bättre golf, utan också minska risken för skador.

Det finns flera olika typer av puttergrepp som kan hjälpa dig att undvika skador och förbättra din prestation. Ett av de mest populära alternativen är ett axelgrepp, som hjälper dig att hålla händerna parallella mot varandra vid slaget. För de som har problem med skakningar, kan en större midsize eller oversized grip hjälpa till att stabilisera händerna för en mer bekväm och kontrollerad sving.

Ett annat viktigt aspekt att överväga när det gäller ergonomi och puttergrepp är materialval. Många spelare föredrar det mjukare och tryckavlastande känslan av gummi eller kompositmaterial över det hårdare underlaget som läder och andra material kan erbjuda. Om du har några specifika krav eller preferenser när det gäller materialval, är det viktigt att överväga dessa innan du köper din nästa putter och grepp. 

Ergonomin på puttergreppet är av största vikt för din golfprestation och fysiska hälsa. Det finns flera faktorer att överväga när du väljer din nästa putter, inklusive vilka typer av grepp som finns tillgängliga och vilka material som passar dig bäst. Genom att välja rätt ergonomiskt designat putsargrepp kan du spela bättre golf och undvika skador i förlängningen.

Storlek

Att välja rätt storlek på en putter är mycket viktigt för att uppnå optimal kontroll och komfort. När du håller i en putter, är det greppet du använder som har den största inverkan på hur väl du kan kontrollera bollen. Att välja rätt greppstil och storlek kommer att göra stor skillnad för din prestanda på greenen. Det finns ett antal olika greppstilar att välja mellan, inklusive lekstiftsgrepp, överlapping eller interlocking och det är viktigt att experimentera med olika stilar för att hitta det som passar din handform och storlek på bästa sätt.

För att hitta rätt storlek på din putter, kan du använda din handstorlek som en referenspunkt. Om du har en mindre hand, kommer du troligtvis att vilja välja en mindre putter, medan personer med större händer kan dra nytta av en större putter. När du väljer storlek på din putter, är det också viktigt att tänka på vilken typ av puttning som passar din spelstil. Använder du en större rörelse i din puttning, kan en längre putter med ett tjockare grepp vara till fördel. Om din puttning är mer av en pendelrörelse, kan en kortare putter med ett tunnare grepp vara både bekvämare och mer effektiv.

Sammanfattningsvis är det viktigt att välja rätt storlek på din putter för att uppnå bästa möjliga kontroll och komfort. Genom att experimentera med olika greppstilar och att välja rätt storlek i förhållande till handstorlek och spelstil kommer du att kunna förbättra din puttningsskicklighet och kanske till och med göra skillnaden mellan att vinna eller förlora en tävling. Med rätt putter och grepp, kommer du att kunna ta dina puttningsspel till nya höjder och skaffa dig en fördel på greenen.

Vikt

Viktiga faktorer som kan påverka en golfspelares prestanda är klubbor, slag och bollval, men många glömmer att puttergreppets vikt också kan ha en betydande effekt. Det är viktigt att välja en vikt som passar din spelstil och ger dig mest kontroll över ditt puttande. 

När det gäller puttergreppets vikt finns det två huvudkategorier: lättviktsgrepp och tungviktsgrepp. Lättviktsgrepp är vanligtvis tillverkade av material som kolfiber eller lättviktsplast, medan tungviktsgrepp vanligtvis är gjorda av tungmetaller som stål eller mässing. Ett lättviktsgrepp ger spelaren en känsla av kontroll och precision, medan tungviktsgreppen kan ge mer stabilitet och träffsäkerhet. 

När man väljer vilken vikt på puttergreppet man ska använda, är det också viktigt att tänka på hur man håller klubban. Om du föredrar ett gripande grepp eller använder en ""armputt"" kan du behöva ett lättare grepp som ger mer kontroll, medan om du använder en ""handledsputt"" kan ett tungre grepp vara fördelaktigt eftersom det kan likna en pendel som rör sig automatiskt. Kort sagt, att välja rätt vikt på puttergreppet kan hjälpa dig att bli en mer konsekvent och skicklig golfspelare.

Vanliga Frågor Om puttergrepp

Vilken form på greppet passar bäst för min spelstil?

Att välja rätt form på greppet är avgörande för att optimera din spelstil. För att hitta det bästa greppet för dig bör du överväga följande faktorer:
- Greppets ergonomi: Välj ett grepp som känns bekvämt i handen och minskar belastningen på handleden. Ergonomiska grepp kan förbättra din spelupplevelse och minska risken för skador.
- Spelstil: Fundera på om du spelar mer offensivt eller defensivt. Offensiva spelare kan föredra grepp med större svängvikt, medan defensiva spelare kanske vill ha lättare grepp för snabbare rörelser.
- Kontroll och kraft: Välj ett grepp som erbjuder en bra balans mellan kontroll och kraft, beroende på dina preferenser och spelstil.

Vad är det lämpliga priset för ett kvalitetsgrepp?

Ett kvalitetsgrepp behöver inte kosta en förmögenhet. De flesta puttergreppen kostar någonstans mellan 100-500 kronor beroende på kvalité och tillverkare.